Voor Joost Luiten zit The Open er na twee rondes op. Met 74-72 (+2) gebruikte hij te veel slagen.

Luiten mist cut in The Open

17 juli 2015 Redactie GOLF.NL
De tweede ronde van het 144ste Open Championship wordt zaterdag pas afgerond maar zeker is dat Joost Luiten met een totaal van +2 de cut gaat missen.

Live vanaf St Andrews door Gerard Louter en Ruben van der Zaag van GOLF.NL

Joost Luiten vocht voor wat hij waard was maar de 29-jarige Nederlander gaat net als vorig jaar de cut missen in het Brits Open.

In de tweede ronde, door hevige regenval 3,5 uur uitgesteld, kwam Luiten tot een ronde gelijk par. Hoewel de tweede ronde zaterdagochtend pas wordt afgerond, is het wel zeker dat Luiten minimaal een slag te veel heeft om de laatste twee ronden ook te mogen spelen. 

Op hole 18 gleed de putt voor birdie van Luiten net naast de hole. Gemiste putts, dat was het verhaal van dit Brits Open voor de Bleiswijker die na een ronde 72 op +2 eindigde. 

'Ik heb in twee dagen veel te weinig birdies gemaakt', sprak Luiten terwijl de teleurstelling van zijn gezicht viel te lezen. Hij kende een ideale start van de tweede ronde met een birdie op hole 1, maar die vreugde was van korte duur want er volgde een slordige bogey op hole 2 na een matige ijzerslag. 

'Vandaag was ik net als gisteren na negen holes gelijk par', aldus Luiten,'terwijl je op die eerste negen holes juist moet scoren. Als je dat niet doet krijg je het lastig op deze baan. Het was gewoon niet goed genoeg dit toernooi.'

Luiten kwam met birdies op hole 14 en 15, toen er eindelijk een keer een wat langere putt wilde vallen, op +1. Opeens lonkte toch weer de cut. Na een bogey op hole 16 was het al weer bijna einde verhaal. 'Ik maak twee goede birdies, maar daarna geef ik het gelijk weer weg door die bogey op 16. Ik mag daar nooit 3-putt maken. Op hole 11 ook een 3-putt, dat is onnodig maar het gebeurt wel. Maar goed, ik heb gewoon te weinig gescoord, zo simpel is het.' 

Greens

Luiten kwam in 36 holes op de Old Course tot maar drie birdies. Het lange spel was zeker niet slecht, op de greens miste hij het geluk en het gevoel.

Luiten: 'Ik speelde vandaag niet super goed, maar zeker ook niet slecht. Het was met die sterke crosswind lastig om de bal echt dicht bij de hole te krijgen. Toch heb ik mijn kansen gehad maar heb veel te weinig putts gemaakt. De greens waren zacht en langzaam ook door de regen. Ik had moeite met de snelheid, zeker met de putts tegen de wind in. Je moet op deze baan de putts holen en dat heb ik niet gedaan.'

En dus zit het 144ste Open Championship er na twee ronden op voor Luiten. 'Weer sta ik hier met de pest in mijn lijf, net als gisteren. Daarom is dit zulk frustrerend werk. Ik zit thuis het weekend en dat is een heel vervelend gevoel.'

Leaderboard.


Lees meer over

Joost Luiten