Bron: GOLF.NL

KLM Open Charity Challenge

5 september 2015 Redactie GOLF.NL
De KLM Open-week is zaterdag traditiegetrouw geopend met de Charity Challenge. De golfdag met BN’ers op de Kennemer Golf & Country Club bracht 53.000 euro op voor Kinderrechtenorganisatie UNICEF Nederland, het goede doel dat aan het golftoernooi is verbonden.

Bekijk in de player hierboven een video van de golfdag.

Onder de bekende Nederlanders die zich op de golfbaan in Zandvoort inzetten voor het goede doel bevonden zich Jeroen Rietbergen, Nicolien Sauerbreij, Rick Engelkes, Winston Gerschtanowitz, Willem van Hanegem, Frits Sissing, Ferry Maat, Jan Lammers, Toine van Peperstraten en Peter Paul Muller. 

Ze speelden samen met genodigden van de partners en de sponsoren van het toernooi, dat van 10 tot en met 13 september ook op de Kennemer wordt gespeeld.
De Charity Challenge luidt de toernooiweek van het KLM Open in. Onderdeel van de dag was de lucratieve KLM Open Bingo, waarbij deelnemers onder meer een poging konden wagen om met een hole-in-one een superreis van Club Med te winnen.
‘Als KLM Open hebben we zeker oog voor wat om ons heen gebeurt in de wereld. Wij omarmen dan ook graag een goed doel als UNICEF’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Ik ben blij dat we met deze dag een steentje bijdragen aan het welzijn van kwetsbare kinderen in de wereld.’
UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi nam de cheque in ontvangst. ‘Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld dat we geregistreerd en daarmee in veel opzichten beschermd en veilig zijn. Met deze bijdrage kan UNICEF voor de geboorteregistratie van minder bevoorrechtte kinderen elders in de wereld zorgen, zodat zij evenzeer op een basiszorg en rechten kunnen rekenen’, zei Wijbrandi in zijn dankwoord. 

UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de VN en zet zich op vele manieren in voor het lot van kwetsbare kinderen wereldwijd.
Vanaf volgende week is de Kennemer het domein van vele internationale toppers, die op donderdag 10 september zullen afslaan voor de 96ste editie van het KLM Open. Onder hen de Nederlandse favoriet en ambassadeur van het toernooi Joost Luiten, de Amerikaanse legende Tom Watson, de Spanjaard Miguel Angel Jiménez en de Duitser Martin Kaymer.

Lees meer over

KLM Open