Tom Watson, winnaar van acht Majors komt naar het KLM Open.
Beeld: Getty Images
Natuurlijk is Joost Luiten ook weer van de partij.
Beeld: Getty Images
Miguel Angel Jimenez is gek op de Kennemer en hoopt weer eens in Nederland te winnen.
Beeld: Getty Images
Javier Ballesteros - de zoon van - komt voor het eerst naar het KLM Open.
Beeld: Getty Images

Persconferentie KLM Open

9 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Een van de grootste golfers aller tijden maakt dit jaar zijn debuut in het KLM Open, dat van 10 tot en met 13 september wordt gespeeld. Niemand minder dan achtvoudig majorwinnaar Tom Watson komt naar de Kennemer Golf & Country Club. Ook Joost Luiten, de kampioen van 2013, behoort tot de deelnemers.

Voor toernooidirecteur Daan Slooter was het een lang gekoesterde wens om de Amerikaan Tom Watson naar het KLM Open te halen. ‘Hij is een van de grootste golfers van onze generatie en misschien wel de beste speler op linksbanen ooit. Dit was waarschijnlijk ook de laatste kans om hem op een van onze mooie golfbanen te laten spelen, waar hij de jonkies nog wat kan leren.’

Watson kijkt uit naar zijn bezoek aan Nederland en debuut in het KLM Open. ‘Ik heb al veel goede dingen gehoord over het toernooi en de Kennemer. Ik houd van spelen op linksbanen en hoop dat mijn ervaring van pas komt op de Kennemer. Het is bovendien een mooie kans om nieuwe vrienden te maken.’ 

Ook Luiten van de partij

Het Nederlandse publiek mag zich weer verheugen op de deelname van Joost Luiten. De kampioen van 2013 en enige Nederlandse speler op de European Tour eindigde vorig jaar vijfde en is erop gebrand om het succes van twee jaar terug te herhalen. 

In drie van de vier laatste edities eindigde Luiten bij de beste zes en op de Kennemer is hij de laatste twee jaar maar liefst 22 onder par. De viervoudig winnaar op de European Tour is ook dit jaar ambassadeur van het KLM Open.

Naast Watson en Luiten is de komst van een aantal andere grote namen al zeker. Publiekslieveling en kanshebber Miguel Angel Jiménez is weer van de partij, net als Robert Karlsson en Andy Sullivan. 

Jiménez, winnaar in 1994, verloor in 2013 in een play-off van Joost Luiten. Dit jaar staat de Spanjaard weer in de top-10 van Europa met twee runner-up plaatsen in het Spaans Open en het prestigieuze BMW PGA Championship. Ook maakte hij zijn negende en tiende hole-in-one dit seizoen en is hij nu recordhouder aces op de European Tour.

Andy Sullivan werd vorig jaar wereldberoemd toen hij met een hole-in-one in de laatste ronde van het KLM Open een ruimtereis won. Daarna nam zijn carrière op de European Tour ook een enorme vlucht. Dit seizoen won hij al twee titels (South African Open en Joburg Open). 

Robert Karlsson is de meest succesvolle Zweed op de European Tour en mag tot de kanshebbers worden gerekend. 

De kaartverkoop is inmiddels begonnen op klmopen.nl/tickets.

Goede doel: Unicef

UNICEF is net als vorig jaar het goede doel van het KLM Open 2015. UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Zo zet UNICEF zich onder meer in om de meest kwetsbare kinderen in de wereld bescherming te bieden. Een belangrijke eerste stap om kinderen te beschermen is geboorteregistratie. Wereldwijd zijn 230 miljoen kinderen niet geregistreerd. Dit betekent dat ze officieel niet bestaan en geen aanspraak kunnen maken op zorg en onderwijs. Bovendien zijn zij extreem kwetsbaar voor uitbuiting zoals kinderhandel. Het KLM Open en UNICEF zetten zich samen in voor deze kinderen.

Voor meer informatie: klmopen.nl.

Lees meer over

KLM Open Joost Luiten