Topgolf

Elfde plaats met zure nasmaak voor Joost Luiten, ook Daan Huizing in Indiase top 20

Twee Nederlanders in de top 20 is natuurlijk geen slechte score, maar het had zoveel mooier kunnen zijn! Joost Luiten was in het weekend te slordig, terwijl één birdie op zondag (te) weinig was voor Daan Huizing.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

-10 na twee dagen en het toernooi eindigen op -9. Voor Luiten zal de gedeelde elfde plaats in het Hero Indian Open aanvoelen als een gemiste kans. Op DLF Golf & Country Club, waar hij vorig jaar derde werd, zat er voor de Nederlandse nummer 1 veel meer in, maar na een weekend in 72 (par) en 73 slagen (+1) moet hij nog wat langer wachten op zijn eerste top 10 van het jaar. 

Luiten had een dag eerder al een zure nasmaak overgehouden aan zijn ronde op 'Moving day', nadat hij in zijn laatste zes holes onder meer twee bogeys en een dubbel bogey maakte. Hij begon daardoor als achtste aan de slotronde. De Bleiswijker dook met een birdie op 3 al gauw de ‘rode’ cijfers in, maar vier bogeys in het vervolg van zijn eerste negen wierpen hem ver terug. Hij wist op de weg terug naar het clubhuis nog wat slagen op te pakken, maar eindigde door een drieputt voor par op 18 net buiten de top 10. Op de ranking wint Joost wel wat plekken en staat hij nu 54ste.

Huizing

Ook Huizing hoopte op meer nadat hij na drie dagen golf in New Delhi negende stond, één slag achter landgenoot Luiten. Voor de golfer uit Soest gebeurde er lang weinig op zondag. Birdie op 5, bogey op 6 en voor de rest verschenen er parren op zijn scorekaart. Tot hij een paar holes voor het einde bogey-bogey ging en de ronde zo op +2 eindigde. In de rangschikking kostte het hem tien plekken, maar Huizing schreef wel zijn derde top 20 van 2024 bij. Darius van Driel werd overigens 31ste na een afsluitende 72 (par).

Nakajima wint

De winst in India ging naar rookie Keita Nakajima. De 23-jarige Japanner, ooit 87 weken de nummer 1 van de wereld bij de amateurs, stond er na twee dagen (65-65 voor -14) al uitstekend voor. Hij bleef vervolgens aanvallend golfen. Zaterdag verdubbelde de mondiale nummer 111 zijn marge van twee naar vier slagen en dat bleef zo op de slotdag. De bogey op 18 veranderde niks meer aan de uitslag. Nakajima heeft zijn eerste titel binnen en het moet gek lopen wil het bij één blijven.

Veer Ahlawat werd de beste golfer uit het organiserende land. De 28-jarige golfer die zijn toernooien op de Professional Golf Tour of India speelt, werd bijzonder knap tweede. Die plek deelde hij met Sebastian Söderberg uit Zweden en ‘halve Nederlander’ Johannes Veerman.

Uitslag