Beleving en inspiratie

Sweetspot: scorekaarten die bewijzen dat golf echt heel erg moeilijk is

Tijdens het Hero Indian Open kwam Sebastian Söderberg met een heel bijzondere scorekaart binnen. Hij maakte zes birdies op rij maar kwam niet verder dan één onder par. Welkom bij Sweetspot. Hier vind je leukste filmpjes, gekke nieuwtjes en niet-alledaagse berichten. Tips zijn welkom. Stuur ze naar redactie@golf.nl.
Beeld: DP World Tour

Beeld: DP World Tour

Sweetspot

[swiet-spot] • Engels

Betekenis in golftaal: het midden van het clubblad. Oftewel: de beste plek op je veertien clubs waar je de bal moet raken. Moet je wel goed mikken natuurlijk.

Negen birdies, triple bogey en quadruple bogey

De eerste ronde was donderdag echt een rollercoaster voor Söderberg op de DLF Golf & Country Club in Delhi. De Zweed begon geweldig met birdies op holes 2, 3, 4, 5, 6 en 7. Hij leek op weg naar een extreem lage ronde, maar een triple bogey op hole 8 gooide roet in het eten. Het herstel kwam direct op de volgende door zijn zevende birdie in acht holes te maken. Op de tweede negen ging het hem echter minder voor de wind. Het leverde in ieder geval een heel bijzondere scorekaart op.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door DP World Tour (@dpworldtour)

Hoogste score ooit?

De DP World Tour-speler liet nog een zeer acceptabele 71 (-1) noteren. Daar zal Nick jaloers op zijn, want hij kreeg het vorig jaar voor elkaar om in 175 slagen rond te gaan over 18 holes. Dat kwam mede door een 17 op de par 3 achtste. Misschien was stableford een beter idee dan strokeplay...

you ever seen a 175 on the card?
byu/SpaceNude ingolf

Geweldig herstel

De meest bijzondere comeback komt op naam van Cameron Starr. In 2022 was hij +11 na 5 holes tijdens een wedstrijd van de Minor League Tour. Plots kreeg hij de geest en de resterende dertien holes speelde Cameron in zeven onder par. Niet opgeven kreeg op die dag een andere dimensie.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Deze golfer gaf wel op

We weten allemaal dat golf heel frusterend kan zijn. Niet iedereen krijgt het voor elkaar om er nog zo'n geweldige finish als Cameron Starr uit te persen. Opgeven is niet fraai, maar het leverde wel een heel grappige scorekaart op.

Golf scorecard I found on my cart today.
byu/clapham1983 infunny

Van hel naar de hemel en terug

De meest bijzondere ronde hebben we voor het laatst bewaard. Oliver Smith begon bijna zes jaar geleden tijdens het Galvin Green PGA Assistants' Championship op de Coxmoor Golf Club in Nottinghamshire met een 9. Het leek een verschrikkelijke dag te worden, zeker nadat de Engelsman ook een bogey maakte op hole 2. Wat volgde was ongelofelijk: in de acht holes daarna noteerde hij vijf birdies én een hole-in-one! Blijkbaar was dat toch iets te veel van het goede, want drie holes later moest hij een 11 slikken. Het resulteerde in een onvergetelijke ronde van 79 slagen.

Scorekaart Oliver Smith
Lees meer over
Fun DP World Tour