Topgolf

Wil Besseling eindigt bij de beste 15 in Ras Al Khaimah

Na twee gemiste cuts op rij heeft Wil Besseling een verdienstelijk resultaat behaald in Ras Al Khaimah. De Noord-Hollander eindigde als dertiende op de Al Hamra Golfclub. Daan Huizing speelde ook het weekend, terwijl Joost Luiten de cut miste.

Besseling begon uitstekend in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij begon met een ronde 68 (-4) en voegde daar een sterke 66 aan toe. Daarmee stond Besseling gedeeld vierde na twee rondes op één slag van de leiders. Op zaterdag deed hij een stapje terug na een teleurstellende 74. Gelukkig herstelde de golfer uit Zwaag zich op zondag met een ronde van drie onder par. Met zijn gedeeld dertiende plaats stijgt Besseling naar de 141e plaats op de Order of Merit.

De andere twee Nederlanders hadden het lastiger in de woestijn. Huizing mocht op zaterdag en zondag nog wel op de eerste tee verschijnen maar na rondes van 71, 71, 73 en 70 kwam hij uit op een totaal van -3 en een 51e plaats. Voor Luiten was het na de vrijdagmiddagronde klaar. De Rotterdammer kwam twee keer niet verder dan een level par 72 en had zodoende twee slagen te veel nodig.

Gavins geeft dubbel bogey glans

Het Ras Al Khaimah Championship werd gewonnen door Daniel Gavins. De Engelsman leek op de tee van de laatste simpel af te stevenen op zijn tweede overwinning op de DP World Tour. Met een voorsprong van twee slagen begon Gavins aan de achttiende. Het verliep echter minder vlekkeloos dan hij hoopte. Zowel zijn afslag als zijn vierde slag verdween in het water, waarna hij een putt van zo’n acht meter maakte voor dubbel bogey. Omdat concurrent Alexander Björk in de flight ervoor een bogey maakte ging de trofee naar de Brit.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Meekers bij de beste 25

In Zuid-Afrika begon voor Romy Meekers het seizoen op de Sunshine Tour. Het SuperSport Ladies Challenge by Sun International werd geteisterd door veel regenval, maar de vrouwen konden toch de geplande 54 holes spelen. Meekers had 224 slagen (+8) nodig en eindigde als gedeeld 22e. Ze blijft in de buurt, want de Utrechtse speelt de komende weken meerdere toernooien op de Sunshine Tour. Met zes slagen voorsprong ging de overwinning naar de thuisspelende Casandra Alexander.

Ook de Ladies European Tour is van start gegaan. In het Magical Kenya Ladies Open ging de zege met overtuiging naar Aditi Ashok. Slechtse vier speelsters eindigden onder par en de Indische was dik de beste met -12. Daarmee had ze negen slagen minder nodig dan nummers twee Alice Hewson en April Angurasaranee. Enige Nederlandse deelnemer Pasqualle Coffa miste de cut in Kenia. Zij had twee slagen te veel nodig na rondes van 80 en 78. Volgende week speelt ze niet mee in Marokko. Anne van Dam en Lauren Holmey beginnen dan aan hun seizoen in de Lalla Meryem Cup.

Van Meijel haalt cut bij seizoenstart

Lars van Meijel opende zijn seizoen op de Challenge Tour met een 44e plaats. Hij wisselde een 70 twee keer af met een 72 en kwam daarmee uit op een totaal van vier onder par. De winst in het Bain's Whisky Cape Town Open in Zuid-Afrika ging naar Benjamin Follett-Smith uit Zimbabwe. Met een eindscore van -15 verwees hij Ugo Coussaud en Jaco van Zy naar de tweede plaats.

Lars van Meijel

Tot slot kwamen veel LIV-spelers bij elkaar op de Royal Greens Golf and Country Club in Saoedi-Arabië. Het PIF Saudi International, een toernooi van de Asian Tour, schreef Abraham Ancer op zijn naam. De Mexicaan had zich na drie rondes samen met Cameron Young een beetje losgemaakt van het veld. Dankzij negen parren op de tweede negen hield Ancer zijn hoofd koel en bleef hij Young twee slagen voor.