Nieuws

Nieuw op het menu: Open NGF Familietoernooi

Het NGF Familietoernooi wordt al sinds jaar en dag georganiseerd op en door golfclubs met als climax de landelijke finale. Dit jaar staat er een extra toernooi op het menu: het Open NGF Familietoernooi bij de Westfriese Golfclub, voor golfers zonder eigen homecourse of voor hen die gewoon op een andere baan willen spelen.
Beeld: Bert van der Toorn

Beeld: Bert van der Toorn

Alles is familie

Wat is er nu mooier dan golfen met je zoon of dochter, vader, moeder, neef, nicht of partner? Óf bijvoorbeeld opa, oma, kleinzoon of -dochter? Alle generaties kunnen met elkaar de strijd aangaan tijdens het Open NGF Familietoernooi 2023. “We kunnen dit jaar ook golfers zonder homecourse de kans geven om mee te doen aan de finaledag van het NGF Familietoernooi waarvan de voorrondes worden gespeeld op clubs door het hele land. Het is fijn dat de Westfriese Golfclub onze gastheer is voor het eerste Open familietoernooi,” aldus de organisatie.

Meedoen is belangrijker dan winnen

Er wordt gespeeld over 18 holes, waarbij je met je teamgenoot een zo laag mogelijke score noteert. Deelname kost € 99 per koppel en daarmee steun je ook het goede doel: Plan International. Voor deze dag is plek voor 40 koppels, dus wacht niet te lang met aanmelden. De beste 20 winnende koppels van alle familietoernooien in beide handicap categorieën plaatsen zich voor de landelijke finale. Wil je deelnemen aan dit toernooi? Dat snappen wij wel. 

>> Meld je hier aan <<

Het programma

Het Open NGF Familietoernooi 2023 wordt georganiseerd op zaterdag 10 juni bij de Westfriese Golfclub in Westwoud (Noord-Holland).

Programma  
12:00 uur Ontvangst koffie en een taartje 
12:45 uur  Speluitleg en ontvangst lunchpakketjes voor in de baan
13:00 uur Start wedstrijd 18 holes (spelvorm greensome stableford)
18:00 uur De hoogste tijd voor een lekkere borrelplank
19:00 uur Optioneel dinerbuffet (€ 25 p.p. extra en prijsuitreiking)

Golfen voor het goede doel

Wat het NGF Familietoernooi extra bijzonder maakt, is dat we niet alleen met familieleden een leuke dag beleven, maar tegelijkertijd geld inzamelen voor het goede doel. Dit jaar steunen we Plan International. Plan International werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. Plan International voert projecten uit in ruim 75 landen in Afrika, het Midden-Oosten, Azië, en Latijns-Amerika, zodat meisjes kunnen leren, zich kunnen ontwikkelen, voor zichzelf leren opkomen en hun eigen beslissingen leren te nemen.

Lees meer over
Jeugd NGF