Beleving en inspiratie

Doen golfers steeds vaker wit van de hand?

Lang was de witte kleur van een golfhandschoen net zo vanzelfsprekend als witte tenniskleding op Wimbledon. Maar tijden veranderen, waardoor je tegenwoordig rustig op de tee de vraag kunt stellen: hé, wat is er vandaag aan de hand?

De golfer (m/v) die nog een beetje voorzichtig is, maar zich wel enigszins wil afzetten tegen alles wat traditioneel is aan golf, begint eerst met een ander kleurtje. Zwart of donkerblauw zijn veilige keuzes, ook omdat ze meestal niet heel erg vloeken met je golfoutfits. Oranje is een ander verhaal. Draag je die op andere dagen dan Koningsdag, wees dan voorbereid op commentaar.

footjoy oranje handschoen

Strijder

Wie zich graag voordoet als een 'strijder' op de golfbaan, niet bang is voor een bunkertje of een opdoemende waterhindernis, kan die uitstraling heel goed symboliseren met de camo-look natuurlijk.

camo golf handschoen

Schutkleuren

Wil je ook de verbinding maken met de natuur, maar niet à la Rambo met schutkleuren, dan is dit wel wat voor jou: een handschoen met subtiele klavertjes drie en vier.

handschoen klavertje

 

Dierenprints

Ook populair: de handschoentjes met luipaard- of tijgerprint, of giraffe-print zoals deze. Wij missen in die collecties nog wel een beetje de prints van dieren die je op de Nederlandse banen tegenkomt, maar dat terzijde.

giraffe print handschoen

Trend

Handschoentjes met een print zijn een trend, die conclusie durven we wel te trekken. Ook gevestigde golfmerken doen hier volop aan mee. Je maakt met deze handschoen hieronder evenwel niet echt een statement, maar wel extra reclame voor het merk. En je krijgt er niet voor betaald...

jlindeberg handschoen

Elders in de wereld, waar golf ook een groter, ander publiek trekt, gaan ze al weer een stukje verder. Uit de categorie handschoen-met-een-boodschap kun je er ook eentje met een reminder kiezen, of een complimentje. Dat houd je op de baan lekker gemotiveerd en je kunt in stilte ook je maatje complimenteren door je vinger op te steken…

nice shot handschoen

Schrikken

Dan hebben we ook nog een prachtig ‘beschilderd’ handschoentje gevonden met een Scull King afbeelding. Laten we zeggen dat die geschikt is voor spelers die liever anderen uit de buurt houden wanneer ze gaan slaan.

skull king golf handschoen

Met sensor

Tot slot. Het is al even geleden dat-ie werd geïntroduceerd, maar de Senso glove bestaat nog. Met deze handschoen kun je dankzij een sensor zien of je grip op de club in orde. We vragen ons af of veel golfers dat zien als een welkome tip op de tee of dat golfers juist vinden dat het te veel afleidt en zo'n assistent lichtelijk overdreven is.

senso glove close-up

Noot: bovenstaande is een verzameling van 'bonte' golfhandschoentjes, waarvan de meeste na een korte speurtocht nog online te verkrijgen zijn. Sommige wellicht ook niet.
Lees meer over
Equipment