Topgolf

Lars van Meijel naar The Open!

Lars van Meijel heeft zich via de Final Qualifying geplaatst voor The Open volgende maand op de Old Course van St Andrews.

Wil Besseling speelde twee weken terug in het US Open, zijn eerste major ooit. Nu is het de beurt aan Lars van Meijel om te debuteren in een major. De 28-jarige golfer wist zich op geweldige wijze wist te plaatsen voor The (Brits) Open. De Brabander speelde de Final Qualifying op Fairmont St Andrews waar vier startbewijzen te verdienen waren. Na 36 holes eindigde Van Meijel met een score van -2 op de gedeelde derde plaats samen met Aaron Rai en Alex Wrigley. In de noodzakelijke play-off met drie man voor twee plekken veroverde Van Meijel een startbewijs net als Wrigley, Rai viel af met een bogey. 

 

Editie 150

 

The Open wordt half juli gespeeld op de Old Course van St Andrews, the home of golf. Dat is al prachtig, wat het extra mooi maakt: het is editie 150 van het oudste major, gespeeld sinds 1860. Er waren 1,3 miljoen aanvragen voor toegangskaarten, er zijn er 290.000 verkocht, het maximum toegestane aantal. De jubileumeditie van The Open gaat een fantastisch golffeest worden en Van Meijel is er bij. Hij is de tiende Nederlander die het Brits Open mag spelen. De beste prestatie ooit van een landgenoot is de vijftiende plaats van Jan Dorrestein in 1972 op Muirfield. 

 

Uitslag Final Qualifying Fairmont

Lees meer over
Topgolf The Open