Topgolf

Oranje-succes op Alps Tour houdt niet op

Victorie voor Vince op La Gomera, Dewi en Anne pakken punten op de LPGA en Lauren Holmey hard op weg naar de Ladies European Tour. Wat er elders gebeurde op de tours..

LPGA Tour

Twee dagen lang prijkten Dewi Weber en haar teamgenoot Pauline Roussin-Bouchard bovenaan in het Dow Great Lakes Bay Invitational en leek de keuze van de Nederlandse om deze week voor de LPGA-punten te gaan heel goed uit te pakken. Op de laatste twee dagen liep het allemaal iets minder voortvarend in de foursomes en fourballs, maar trapten ook andere speelsters even flink het gaspedaal in. Daardoor bleef er aan het einde van de rit een gedeelde zesde plaats over voor Weber en haar Franse medespeelster. Daardoor klom Weber wel op de Order of Merit de top-100 in en die plek moet ze vasthouden of liever nog iets verbeteren om aan het einde van dit seizoen een goede tourkaart voor de LPGA over te houden.

Dewi Weber samen met Pauline Roussin in Dow Great Lakes Bay Invitational


Om diezelfde reden deed Anne van Dam mee in Michigan, samen met goede vriendin Sophia Popov. Ook dat tweetal had heel goede momenten in het toernooi, maar leverde op de dag waarop de prijzen verdeeld werden een beetje terrein in. Van Dam/Popov sloot het toernooi af op een gedeelde tiende plaats. De zege was voor het Amerikaanse duo Jennifer Kupcho en Lizette Salas, die een behoorlijk gat sloegen met de rest van het veld.

Eindstand

Alps Tour

Op het Canarische eiland La Gomera drukten de Nederlanders behoorlijk hun stempel op het Fred Olson Alps de la Gomera. Lars Keunen ging lang aan de leiding, met Koen Kouwenaar in zijn spoor. Maar op de slotdag was het een derde landgenoot die er met de trofee vandoor ging: Vince van Veen. De 26-jarige professional sloop met een goede laatste ronde (-6) langzaam uit de achtergrond naar de voorgrond. Hij eindigde samen met de Franse amateur Julien Sale op -15 en op de eerste play-off hole chipte Van Veen in voor birdie en de winst. “Ik speel al een tijdje goed en volhard in de dingen waarin ik geloof. Dat heeft uiteindelijk deze overwinning opgeleverd. Ik heb hier lang op moeten wachten, dus er kwamen wel wat emoties vrij, ja. Dit is ook een zege voor mijn hele team, dat mij al zo lang trouw is gebleven.”
Van Veen klom in de Order of Merit naar plek 8 en aast nu op de top-5, die aan het einde van het seizoen recht geeft op promotie naar de Challenge Tour. Daar heeft ook Koen Kouwenaar goede papieren voor. Kouwenaar en Davey Porsius gingen dit seizoen Van Veen voor als winnaar op de Alps Tour.

Eindstand

LET Acces

Lauren Holmey had deze week ook het Big Green Egg Open kunnen spelen, maar de Nederlandse amateur heeft haar pijlen dit seizoen gericht op de LET Acces Tour, het voorportaal van de Ladies European Tour. Langs deze weg wil ze een goede kaart voor de LET bemachtigen. Ze won al een toernooi dit seizoen en gisteren voegde ze voor de tweede keer een knappe tweede plaats toe aan haar lijst met prestaties.

Lauren Holmey

In de Trust Golf Links Series op de Musselburgh Golf Club in Schotland was de Thaise Arpichaya Yubol een klasse apart, maar Holmey deed met een tweede plaats heel goede zaken. Op de Order of Merit staat ze na slechts vijf toernooien derde. In Schotland eindigden Anouk Sohier en Nikki Hofstede in de top-20.

Uitslag


Lees meer over
Topgolf