Topgolf

Boere en Maurits beste in Nationaal Open

Rosanne Boere en Sven Maurits wonnen het Nationaal Open op De Pan en Joost Luiten wist in het BMW PGA Championship vandaag niet te klimmen.

BMW PGA Championship

Gisteren verloor Luiten al wat terrein en vandaag zakte hij nog iets verder weg. Op de eerste negen kwam hij niet verder dan twee bogeys naast de serie parren. Na de turn scoorde hij wel op de relatief makkelijke laatste holes, maar de bogey op de par-17 nam weer een deel van de vreugde daarover weg.
Het lijkt er niet op dat Luiten morgen nog in staat is om een met een heel goede klassering uit Londen richting Bernardus te vertrekken. Niettemin was het deze week wel de vijftiende keer in 18 toernooien dat Luiten de cut haalde dit seizoen.

De Italiaan Francesco Laporta gaat na 54 holes aan de leiding met -14. Laurie Canter volgt op één slag.

Leaderboard 

Nationaal Open

In het Nationaal Open op De Pan werd de titel een prooi voor Sven Maurits. De professional passeerde dankzij een slotronde in 66 slagen (-6) Kiet van der Weele, die met een 68 ook bepaald niet slecht voor de dag kwam. Het verschil bedroeg slechts één slag. De jonge amateur Loran Appel, die na de eerste dag verrassend de leiding had, klom met een 67 nog naar de derde plaats, een positie die hij deelde met Lars Buijs. De professional met zowel het Belgische als Nederlandse paspoort begon de laatste 18 holes als leider.
Maurits verdiende door zijn zege ook het ticket voor het Dutch Open, als hoogste gerankte speler op de Order of Merit van de PGA Holland die nog geen plaatsing voor het toernooi op Bernardus had.

De titels in het Nationaal Open gingen naar Rosanne Boere en Sven Maurits. In Londen raakte Joost Luiten het zicht op een goede klassering kwijt. https://www.golf.nl/nieuws/2021/sep/1109-luiten-bmw-pga-championship-r3

Boere

Bij de vrouwen ging de titel naar Rosanne Boere, die ook als gedeeld leider aan de slotdag was begonnen. Met een ronde 70 werd ze uiteindelijk overduidelijk de winnaar. Medekoploopster Noa van Beek na dag drie werd op vier slagen tweede. Het brons was voor Marit Harryvan en Nikki Hofstede. De eerste professional was Zhen Bontanop een gedeelde zevende plaats. 

Leaderboards

Het Nationaal Open is een bijzonder toernooi. In de video hieronder wordt verteld waarom dat zo is.

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.