Topgolf

Luiten 'jojoot' over baan in Wentworth

Luiten maakte het zichzelf vandaag in het BMW PGA Championship moeilijk, maar verlengde wel zijn verblijf in Londen en in het Nationaal Open gaat een Belgische Nederlander (of andersom) aan de leiding

BMW PGA Championship

Op Wentworth had Luiten in het BMW PGA Championship een goede eerste dag, maar op dag twee speelde hij laat en in de regel worden dan niet meer de beste scores gemaakt op de baan dicht bij Londen. Ook niet vandaag. De Nederlander begon belabberd met twee bogeys op rij en al rap schoof de cutlijn op naar -2, de score die hij toen ook achter zijn naam had. Op de eerste negen kwam het niet echt meer goed, met scores die de beweging van een jojo redelijk benaderden. Wel na de turn toen een birdie en eagle weer wat voorwaartse beweging in de move van Luiten bracht.
Op de laatste twee holes – beide een par-5 – deed Luiten nog goede zaken, waardoor hij aan het einde van de rit toch mooi weer op-4 stond.
Tussen Luiten en leider Kiradech Aphibarnat zitten na 36 holes acht slagen. Luiten staat nog net in de top-40, dus dat betekent dat een goede ronde morgen hem weer richting de top-20 duwt.

Leaderboard

Ladies European Tour

De Nederlandse inbreng in het VP Bank Swiss Ladies Open is na twee dagen al voorbij. Zowel Romy Meekers als Pasqualle Coffa bleef na 36 holes ver van de cutlijn verwijderd. Coffa deed het well iets beter (76 slagen) ten opzichte van haar openingsronde, maar met +10 was het geen ervaring om over naar huis te schrijven. Bij Meekers was het precies andersom: gisteren nog een ronde met perspectief maar vandaag niet in staat om te klimmen.

Leaderboard

Nationaal Open

In het Nationaal Open op De Pan is het voortdurend stuivertje wisselen. Voor de derde opeenvolgende dag zijn er nieuwe leiders bij zowel de mannen als de vrouwen. Wat ook veranderde: in het kampioenschap met amateurs en professionals gaan niet alleen meer amateurs aan kop.
Bij de vrouwen heet een van de nieuwe leiders Noa van Beek, die dankzij een 75 een sprong naar de koppositie maakte. Daar heeft ze gezelschap van Rosanne Boere. Beide speelsters zijn met +7 evenwel nog in het vizier van veel belagers, onder wie Anne-Sterre den Dunnen. De succesvolste Nederlandse amateur internationaal katapulteerde zichzelf door een ronde 70 door het klassement heen en staat drie slagen achter.

Driekleur

Bij de mannen nam Lars Buijs het stokje over van Kiet van der Weele, twee weken terug nog de beste Nederlander in de B-NL Challenge Trophy. Buijs, die als professional op de ProGolf Tour uitkomt, heeft met -9 twee slagen voorsprong op Van der Weele. Op De Pan heeft Buijs een status aparte. Hij is in het bezit van twee paspoorten, het Belgische en het Nederlandse. Op 'vertoon' van dat laatstgenoemde document doet hij deze week mee.

Leaderboards

Het Nationaal Open is een bijzonder toernooi. In de video hieronder wordt verteld waarom dat zo is.

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf LET