Topgolf

Roestige start voor trio in Johannesburg

Nog geen opvallende scores van de Nederlanders in het Joburg Open en Pasqualle Coffa leverde in Spanje in haar laatste toernooi van het jaar een ‘kleurrijke’ kaart in.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Het Joburg Open in Zuid-Afrika vormt deze week de aftrap van het nieuwe seizoen van de DP World Tour – tot vorig seizoen de European Tour geheten – en drie Nederlanders hebben de reis naar Johannesburg ondernomen.
Darius van Driel was van dat trio de eerste die de baan inging en met twee dubbel bogeys op de eerste negen was dat voor hem op dat moment niet bepaald een onverdeeld genoegen. Na hole 10 vond de Leidschendammer evenwel een betere cadans en trok hij het nog recht tot level par.
Daarmee bleek hij aan het einde van de dag de beste Nederlander in het veld, want Lars van Meijel en Daan Huizing kwamen met iets mindere scores binnen.

Hoop

Van Meijel kreeg het bijna voor elkaar om op elke hole een par te maken. Behalve op hole 2, zijn elfde van de dag. Daar rolde het balletje net de verkeerde kant op.
Huizing begon nog wel hoopvol met een birdie op hole 2, maar daarna kregen de bogeys de overhand. Gelukkig vielen ook nog wel een paar birdieputts en is +2 na de eerste dag nog geen score zonder hoop voor dag 2.
De met Nederlandse roots maar voor de VS uitkomende Johannes Veerman kende evenmin een superstart van het seizoen (+1).

Hole-in-one

De eerste hole-in-one van het seizoen is ook al genoteerd. De Zuid-Afrikaan JC Ritchie sloeg op 17 de bal in één keer in de hole en maar dat leverde hem geen fraaie Jaguar-bolide op. Want die is alleen in het weekeinde te winnen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door DP World Tour (@dpworldtour)

Na de eerste dag is de leiding in handen van de Spanjaard Angel Hidalgo en de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence op -6. Laatstgenoemde heeft zelfs nog een hole te spelen, want hij kon vandaag zijn ronde net niet afmaken. Dat moet hij morgenochtend om 06.30 doen.

Leaderboard

Ladies European Tour

Pasqualle Coffa Andalucia Open de Espana 2022
Beeld: LET/Tristan Jones

In Spanje is Pasqualle Coffa vandaag begonnen aan haar laatste toernooi van het jaar, waarin ze bij een goed resultaat nog een volle kaart voor het seizoen 2022 kan verdienen. De Brabantse begon Andalucia Costa Del Sol Open De Espana op de eerste negen ook heel sterk, maar viel na de turn wat terug. Onder meer door een zure triple bogey op een par-3. Drie bogeys, twee birdies en eagle prijkten ook op haar scorekaart. Met +2 staat ze niettemin nog in de bovenste helft van het klassement. Ook hier viel een ace te bejubelen. Die kwam op naam van Lee-Anne Pace.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Ladies European Tour (@letgolf)

 

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf