Topgolf

Tokio verder uit zicht voor Van Dam

Anne van Dam is na twee dagen uitgeschakeld in het LPGA Mediheal Championship en ziet haar kansen op de Spelen in Tokio verder slinken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op de eerste dag van het LPGA Mediheal Championship was Van Dam ook erg wisselvallig, maar hield ze de score uiteindelijk nog redelijk bij elkaar. Op dag twee lukte dat haar helaas niet. Ze begon de ronde met een dubbel bogey en dat was een voorbode voor de rest van de ronde met veel bogeys en nog twee dubbels. Daar stonden helaas te weinig birdies tegenover.

Olympische Spelen

Door een ronde in 79 slagen (+7) zakte Van Dam ver terug en miste ze op Lake Merced Golf Club in Dale City ruimschoots de cut. Daardoor slinken ook har kansen op deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Van Dam moet voor 28 juni bij de beste 100 van de wereld staan - dat is de eis van het NOC*NSF - maar de Arnhemse is inmiddels gezakt naar plek 113. 

Onder de rook van San Francisco gaat het LPGA Mediheal Championship dus verder zonder Van Dam. Na 36 holes gaat de Amerikaanse Danielle Kang aan kop (-7), op een slag gevolgd door haar landgenote Lauren Kim en de Ierse Leona Maguire.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA