Topgolf

Coffa stijgt flink, Van West in top-10

Pasqualle Coffa heeft goede papieren voor een topnotering in het Jabra Ladies Open. De Nederlandse verbeterde zich flink en staat met nog 18 holes te spelen op de moeilijke baan in Evian op de gedeeld 18de plaats. Op de Challenge Tour in Tsjechië speelden Robbie van West en Lars Keunen uitstekende rondes.
Beeld: LET

Beeld: LET

Pasqualle Coffa beleefde een goede vrijdag op het Jabra Ladies Open. Waar ze op donderdag nog 75 (+4) slagen nodig had voor 18 holes, waren dat er een dag later zes minder: 69 (-2). Coffa begon haar tweede ronde op 10 en had door een bogey op haar 4de hole 37 slagen nodig voor haar eerste negen. Op de tweede negen speelde ze echter uitstekend met drie birdies en zes keer par. De Nederlandse had een late starttijd steeg naar de gedeeld 18de plaats, ruimschoots voldoende voor het halen van de cut die op +9 kwam te liggen op de zeer moeilijke baan van het Evian Golf Resort. Op zaterdag wordt de laatste ronde gespeeld. Over een kleine twee maanden (22-25 juli) wordt hier ook één van de vijf majors, het Evian Championship, gespeeld. 

Bontan mist cut

Voor Zhen Bontan zit het toernooi in de Franse Alpen erop. Ze had 80 (+9) slagen voor haar tweede ronde nodig en mist met een totaal van +13 ruim de cut. Annabel Dimmock, die haar titel verdedigt, staat nog steeds bovenaan in Évian-les-Bains, al heeft ze wel gezelschap gekregen van Olivia Cowan uit Duitsland op -5.

Leaderboard

Challenge Tour: Van West en Keunen vinden weg naar boven 

Robbie van West speelde zich op vrijdag naar de top-10 van de D+D Real Czech Challenge. Dankzij een foutloze ronde in 66 (-6) slagen steeg de Nederlander naar plaats 7. Na 36 holes heeft Van West een totaal van -8 achter zijn naam. Ook Lars Keunen speelde uitstekend op de baan in Kunětická Hora. De Alps Tour winnaar (Ein Bay Open 2020) verzekerde zich van het weekend met een ronde 67 (-5) en steeg naar plaats 26 met een totaal van -4. Aan de leiding gaan twee spelers op -12. 

Leaderboard

N.B.: de Nederlandse spelers van de European Tour starten morgen (zaterdag) pas in het Porsche European Open.

Lees meer over
Topgolf LET Challenge Tour