Topgolf

Van Driel tankt in Schotland vertrouwen

Vier dagen lang 'won' Darius van Driel het in het Schots Open van de baan, zonder briljant te spelen. Het sterkte hem in zijn vertrouwen dat er op dit niveau echt meer mogelijk is.

Voor Darius van Driel was het zijn eerste toernooi uit de Rolex Series met spelers die hij tot voor kort alleen van naam kende en nog niet eerder in levende lijve had gezien. Hij speelde zaterdag onder anderen met de Amerikaan Will Zalatoris, een van de smaakmakers bij The Masters dit jaar. Petje af voor de Leidschendammer, die vier dagen onder par bleef en drie keer consistent een rondje 69 inleverde.
Dat stemde Van Driel tevreden. Het spel was deze week in het Schots Open allesbehalve top, oordeelde hij niettemin. ‘Dat ik in dit veld kan meedoen is goed, daar ben ik zeker tevreden over. Maar mijn spel is nog steeds vrij rommelig. Voor mijn gevoel had ik meer ingezeten. Dus zie ik dat eerste als een goed teken en het tweede als sein om daar nog aan te werken.’

Luiten

Voor Joost Luiten lagen de scores deze week ook niet ver uit elkaar, maar ze waren niet laag genoeg om bovenin te kunnen meedoen. Op de eerste twee dagen eindigde hij zijn ronde met een bogey, gisteren begon hij zijn dag met twee bogeys en vandaag kon hij op de tweede negen de birdies niet meer vinden.
Luiten reist als enige Nederlander door naar het zuiden van Engeland, waar komende week The Open wordt gespeeld. Op Royal St. George’s, een linksbaan die met wind kan veranderen in een monster. De Bleiswijker had ongetwijfeld in Schotland iets meer vertrouwen in zijn rugzak willen stoppen om met een goed gevoel aan een van de mooiste toernooien van het jaar te kunnen beginnen.

Schots weer

Het toernooi op The Renaissance Club in North Berwick kreeg vandaag nog even te maken met echt Schots weer. Het spel werd zelfs enige tijd stilgelegd vanwege (dreigend) onweer. Toen in de Schotse avond de laatste vijf flights weer de baan ingingen, had de Belg Thomas Detry als koploper goede papieren. Maar de concurrentie loog er niet om. Ian Poulter had met een ronde 63 en een totaal van -17 al een target neergezet en velen beten zich daar op stuk. Uiteindelijk slaagden drie spelers erin de score van Poulter te overtreffen: Detry, Min Woo Lee en Matthew Fitzpatrick. In een play-off sloeg Min Woo Lee met een birdie direct toe op de eerste hole. De pas 22-jarige Australiër boekte daarmee - na zijn titel in het bescheiden Vic Open in eigen land - zijn tweede toernooizege op de European Tour. Als schrale troost verdiende Detry een plek in The Open.

Eindstand

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Challenge Tour

Op de laatste dag van Le Vaudreuil Golf Challenge in Frankrijk kon Daan Huizing geen 'move' meer maken. Na een ronde in 73 slagen zakte hij een flink eind terug (44ste). De winst ging naar de Duitser Marcel Siem, die een slag voorsprong had op de Chileen Hugo Leon. Voor Siem zat er nog een leuke bonus aan vast. Hij mag door zijn zege meedoen aan The Open komende week.

Eindstand

 

Lees meer over
European Tour Topgolf