Equipment

Titleist introduceert nieuwe Pro V1

De nummer 1 golfbal op de tour kon volgens Titleist nog beter. Het ballenmerk presenteert de volledig vernieuwde Pro V1 en de ProV1x.
Beeld: Titleist

Beeld: Titleist

Grofweg elke twee jaar komt Titleist met een nieuwe versie van het vlaggenschip van het bedrijf: de Pro V1 en Pro V1x. De premium golfballen - nog steeds #1 op de tours - hebben voor 2021 een nieuwe kern gekregen.

De nieuwe 2.0 process core in de Pro V1 (en de dual core in de Pro V1x) zorgt voor extra afstand, en belangrijker, consistentie in afstand. Daarnaast hebben ook de tussenlaag en de buitenlaag een upgrade gekregen. De nieuwe tussenlaag - Titleist noemt het de casing layer - zorgt voor minder spin bij de lange slagen en is overgenomen van de succesvolle Pro V1x Left Dash, een bal die slechts beperkt online beschikbaar was. 

Nog nooit was de urethaan buitenlaag van een Pro V1 zo zacht en zo goed in staat om te spinnen bij het korte spel, maar de grootste verandering is te vinden in het nieuwe dimple-ontwerp in die buitenlaag. Het is voor het eerst sinds 2011 dat het ontwerp volledig op de schop ging. De Pro V1 heeft 388 dimples (de vleugels van een golfbal) en de Pro V1x 348. Volgens Titleist zorgen de nieuwe dimplepatronen voor meer afstand zonder dat het ten koste gaat van controle op de green en het zachte gevoel. 

"Het kost jaren - we zijn bijna een decennium bezig geweest met deze ontwerpen - maar deze toewijding in onderzoek zorgt ervoor dat elke bal is geoptimaliseerd om zo ver en efficiënt mogelijk te vliegen", aldus Mike Madson, Titleist R&D’s Director of Aerodynamics & Research Engineering.

Verschil Pro V1 en Pro V1x

  • De nieuwe Pro V1 geeft de beste combinatie van snelheid, spin en snelheid voor de meeste golfers. De Pro V1 vliegt lager dan de Pro V1x met een meer penetrerende balvlucht en heeft een zeer zacht gevoel.
  • De nieuwe Pro V1x heeft een hogere balvlucht en meer spin vergeleken met de Pro V1. De Pro V1x voelt ook iets harder aan.

Op Tour

De volgende wereldtoppers hebben de nieuwe bal al in de tas: Justin Thomas (Pro V1x), Tony Finau (Pro V1), Adam Scott (Pro V1x), Scottie Scheffler (Pro V1) en Cameron Smith (Pro V1x).

De nieuwe Pro V1 en Pro V1x zijn vanaf 27 januari verkrijgbaar. Naast wit (nummers 1-4, 5-8) zijn de ballen ook in high optic yellow (nummers 1-4) te koop. 

Prijs 
€ 59,99 per dozijn

Meer weten?
titleist.com

Lees meer over
Equipment