Topgolf

Weber trapt het gaspedaal in

Met haar beste ronde van de Q-Series nestelde Dewi Weber zich in de top-10 in Alabama. Ze heeft een comfortabele marge en kan zich de komende dagen een paar foutjes permitteren, Anne van Dam zit precies op het randje.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Dewi Weber houdt het hoofd al vijf rondes lang bijzonder koel op de golfbanen in de Amerikaanse staat Alabama. Vorige week tekende ze vier keer voor een score onder par en gisteren deed ze er nog een schepje bovenop. Nadat mist de start van deel 2 van de Q-Series met enkele uren had vertraagd begon de Groningse weliswaar met een bogey, maar daar bleef het voor de rest van de middag bij. Wel vond ze in de loop van haar ronde in totaal zeven birdies, waarna ze tekende voor een 66 (-6) en -14 overall. Vanaf plek 6 in het klassement is het beloofde land van de LPGA nu wel heel dichtbij aan het komen voor Weber.

Van Dam heeft geen speling meer

Anne van Dam zag de gevreesde lijn die aan het einde van de rit bij de top-45 (plus ties) getrokken wordt juist naderen. Ze begon met een marge van twee slagen aan de week, maar die was na een dubbel-bogey op 1 meteen weg. Na de bogey die daar direct op volgde kreeg de Arnhemse het terug op de rit. Na drie birdies was ze bij binnenkomst terug op level par voor de dag en -4 totaal. Vooral voor Anne lijken het dus nog drie spannende dagen te worden op Highland Oaks. Haar score is momenteel nog precies genoeg voor een LPGA-kaart.

Bovenaan is het nog altijd Pauline Roussin-Bouchard (-23) uit Frankrijk die de lakens uitdeelt, al moet zij vanwege duisternis op vrijdagochtend nog even terugkomen voor het einde van haar ronde. Verder zorgden zowel Linn Grant als Janie Jackson met holes-in-one voor spektakel in Alabama. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA