Beleving en inspiratie

Corné rent longen uit z'n lijf voor elke slag

Een play-off die zeven holes duurde. Corné Bakker (16) zag elke slag van dichtbij. De jonge golfer uit Gorinchem wilde niks van missen van de climax op de B-NL Challenge Trophy.

De B-NL Challenge Trophy op The Dutch kreeg een thriller als ontknoping. Vier spelers eindigden na 72 holes met -11 bovenaan en dat betekende maar één ding: een play-off moest de eerste winnaar van het toernooi aanwijzen.
De jonge Corné Bakker wilde er niets van missen. De tiener uit Gorinchem, die zelf golft bij Almkreek, had zich voorgenomen om op elke hole elke slag van dichtbij te kunnen volgen.

Kilometer

De play-off begon op hole 18, de meer dan 560 meter lange par-5. De spelers werden met een buggie naar de teebox gereden en bijna alle toeschouwers bleven bij de green van 18 om ze weer op te wachten.
Corné niet. Die rende alsof zijn leven ervanaf hing steeds weer naar de teebox van 18 om de spelers te zien afslaan. Drie keer ruim een halve kilometer hard over de paden en door het hoge gras. Hij was elke keer nét op tijd en als dat niet zo dreigde te zijn, leek de speler die als eerste moet afslaan even bewust te treuzelen...

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Klappen

Toen verplaatste de play-off zich met nog maar twee spelers, Marcus Helligkilde en Alfredo Garcia-Heredia naar hole 10, voor Corné gelukkig een par-3. Maar ook daar pakte hij elke afslag en elke chip en putt mee. Van dichtbij. Maar hoefde hij niet zo hard te rennen omdat de twee spelers die 150 meter ook lopend aflegden. En dus had Corné nog genoeg puf over om na zeven play-off holes hard te klappen voor de winnaar Alfredo.

Lees meer over
Topgolf