Topgolf

Luiten tiende in Italiaans Open

Joost Luiten baalt van zijn tiende plaats in het Italiaans Open. Wil Besseling eindigt in de top-20, Darius van Driel zakt weg in de slotronde. En de winst op de Chervo Golfclub is voor Ross McGowan.

 Joost Luiten eindigde na een laatste ronde in 68 slagen op een totaal van -16, goed voor een gedeelde tiende plaats in het met een miljoen euro gedoteerde Italiaans Open. Voor de 34-jarige golfer is het al weer de 38ste top-10 notering in 283 toernooien op de European Tour. Knap, maar Luiten verliet de Chervo Golfclub niet bepaald met een goed gevoel. “Ik maak deze week 22 birdies en een eagle, dat is top. Vandaag verkloot ik het met een triple bogey op hole 5 waar ik mijn bal in het water sloeg en daarna een matige chip speelde. Dat was heel zuur, maar ik kwam meteen heel goed terug met een eagle op hole 6.”

 

"Ontzettend frustrerend"

 

Luiten maakte vervolgens nog een bogey op hole 8, maar daarna vijf birdies tot hij op de par-5 achttiende hole in de fout ging met een volledig mislukte chip en een onnodige bogey. “Op hole 18 geef ik voor mijn gevoel twee slagen weg, ontzettend frustrerend want ik sloeg de bal heel goed. De putter werkte ook maar op twee holes lever ik bijna alles weer in, rond de greens is het gewoon heel matig. Maar ik speel goed genoeg voor een topresultaat, dat maakt dit zo teleurstellend ”, aldus Luiten die volgende week het Cyprus Open speelt.

Wil Besseling maakte vijf birdies in de laatste ronde maar ook drie bogeys en met een 70 (-2) en een totaal van -14 eindigde Besseling als zestiende. Op de Race to Dubai wint de Noord-Hollander wel twee plekken, van 59 naar 57.

 

22 birdies Van Driel

 

Darius van Driel begon de slotronde als beste Nederlander op de gedeelde achtste plaats met -13. De 31-jarige Leidschendammer begon zondag uitstekend met twee pars gevolgd door birdies op hole 3 en 4. Dat bracht het totaal aan birdies deze week op 22, maar helaas had Van Driel daarmee ook zijn kruit verschoten. Op de resterende veertien holes maakte hij elf pars en drie bogeys voor een teleurstellende ronde 73. Met -12 viel Van Driel terug naar de gedeelde dertigste plaats. Lars van Meijel tekende in de laatste ronde voor een 69 (-3) met drie bogeys en zes birdies. Met -8 eindigt de rookie op de European Tour op de gedeelde 53ste plaats.

 

Winst McGowan

 

De winst in  Italië ging naar Ross McGowan. Met een birdie op de laatste hole kwam de 38 jarige Engelsman uit op -20, een slag beter dan landgenoot Laurie Canter en de Belg Nicolas Colsaerts.

 

Leaderboard