Topgolf

Landgenoten doen zichzelf tekort

Door verloren slagen op hun tweede negen, hebben de drie Nederlanders niet de gewenste sprong kunnen maken in het Scottish Championship. Wil Besseling mocht even aan de top-10 ruiken, maar staat bij het ingaan van de slotdag niet eens meer bij de beste veertig.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling had niet op een veel betere start kunnen hopen, toen hij vanochtend om 10.00 uur plaatselijke tijd zijn opwachting maakte in de eerste teebox. Met twee birdies, gevolgd door driemaal par en opnieuw twee birdies begon de Noord-Hollander zijn 'moving day' in St. Andrews, het mekka van de sport, uiterst voortvarend. Besseling steeg kort na de achtste plaats (een aantal spelers moest toen nog beginnen), maar hierna begonnen de problemen. Bogey op 8, dubbel-bogey op 10 en naar het einde toe nog twee bogeys. Zo was hij na een 73 (+1) voor -3 niet meer de beste Nederlander op het leaderboard.

Van Meijel wel onder par

Die eer valt nu Lars van Meijel te beurt, al zat er ook voor hem meer in. De Bestenaar hield zijn kaart liefst veertien holes smetvrij. Als één van slechts twee spelers was hij erin geslaagd eagle te maken op 6, om dat een passend vervolg te geven met birdie. Net als Besseling leverde Van Meijel op de tweede negen in, al kwam de Brabander uiteindelijk nog op -2 voor de dag uit. Hij staat nu met -4 gedeeld 35ste. Dat is naast Besseling ook één slag voor Darius van Driel. Hij kende, op papier, een wat rustigere ronde met twee birdies en evenveel bogeys. Daarmee hield hij zijn totaal op -3.

Op een vergeleken met de voorbije dagen iets warmer, maar nog altijd fris Fairmont St. Andrews was op zaterdag weer veel mogelijk. 'Goede slagen worden beloond, slechte afgestraft', aldus Brandon Stone tijdens een interview in de baan. En goede slagen waren er al veel, van Matt Wallace (-18) bijvoorbeeld zoals hieronder te zien is. De Engelsman bleef zonder bogeys en heeft een gat van drie slagen naar Garrick Porteous. Adrian Otaegui volgt hem weer op -14.

Leaderboard

Potbunkers

Deze week wordt op Fairmont St. Andrews gespeeld. Een aantal jaren terug was GOLF.NL daar aanwezig om met toenmalig Golf Director Amy Yates een video op te nemen over hoe je het beste je bal uit de beruchte potbunkers kan spelen.

 
Lees meer over
European Tour Topgolf