Topgolf

Van Meijel en Huizing verder

Halverwege de British Masters zijn er van de vier Nederlanders die aan het toernooi begonnen, nog twee over. Lars van Meijel heeft nog altijd de beste klassering op -5, terwijl ook Daan Huizing zich met een sterke tweede ronde verzekerde van twee extra dagen Newcastle.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Lars van Meijel bewoog op dag 2 goed mee met het veld in Newcastle. Bijna alle golfers die gisteren rondes onder par hadden binnengebracht deden dat nu weer, zo ook de 26-jarige Nederlander. Wederom opende hij zijn dag met birdie, waardoor de bogey op 4 minder pijn deed. In het vervolg van zijn ronde behaalde Van Meijel zijn winst op de lange holes. Op alle drie de par-5's van de Close House Golf Club pakte hij een slag en verder noteerde hij louter pars, wat hem na twee rondes golf met een totaal van -5 in de top-20 brengt. 

'Solide ronde'

'Een goede score', begon Van Meijel zijn analyse na binnenkomst. 'Ik raakte wel veel greens maar kreeg ze niet heel dicht bij de vlag. Op het einde gingen er een paar goede putts in, dus al met al een solide ronde en ik kijk uit naar de volgende twee dagen.'

Toch bleek de beste ronde van de dag onder de landgenoten voor iemand anders gereserveerd. Daan Huizing deed vanmiddag precies wat van hem gevraagd werd na de tegenvallende 73 (+2) van gisteren. Op zowel de eerste negen als de tweede negen sloeg de Soestenaar drie birdies en één bogey, waardoor hij aan het einde van de rit voor een 67 (-4) tekende. Opvallend: ook Huizing maakte birdie op alle par-5's van de baan. Op een score van -2 heeft hij zich nu in de top-50 genesteld. Hij keek dan ook tevreden terug op de dag. 'Ik heb beide dagen goed gespeeld. Gisteren was het ook strak van tee to green, maar ik sloeg de wedges niet dichtbij genoeg en maakte niks van vijf, zes meter met kans op birdie. Vandaag speelde ik met iets meer overtuiging en sloeg ik mijn korte ijzers dichterbij. Ik kwam geen enkele keer in de problemen, alleen maakte ik wel net als gisteren twee stomme drieputts. Niks voor mij normaal gesproken. Ik moest op het einde nog wel birdies maken om het weekend te kunnen spelen, maar gelukkig lukte dat. Nu verder omhoog klimmen.’

Besseling en Van Driel klaar

Voor Wil Besseling viel het doek in de British Masters, ondanks twee late birdies. Hij begon de dag aan de goede kant van de streep, maar leverde met onder meer drie bogeys en een dubbel-bogey simpelweg te veel slagen in. Uiteindelijk kwam de lange Noord-Hollander met level par één slag tekort om zich bij de beste 65 te spelen. Toen Besseling als laatste Nederlander binnenkwam, wist Darius van Driel al even dat ook hij het niet ging redden. Hij stond na dag 1 al twee slagen boven par en kon dat met een ronde 73 niet meer rechtzetten: +3. Volgende week een nieuwe kans in het Hero Open.

Italiaanse leider

Renato Paratore is na 36 holes naar de eerste plaats geklommen. De jonge Italiaan leverde voor de tweede dag op rij geen slag in, maar won er wel vijf voor een totaal van -11. Het is nog altijd dringen aan de top in Newcastle, waar Paratore met Dale Whitnell en Justin Harding twee achtervolgers heeft op -10 en een groepje van vier op -9. Tournament host Lee Westwood haalde het 'weekend' - voor zover dat kan wanneer er op woensdag begonnen wordt - met de hakken over de sloot op -1.

Leaderboard