Topgolf

Matige start voor Nederlanders

Na dag 1 van de British Masters staan twee Nederlanders onder par en twee boven par. Lars van Meijel tekende met 69 slagen (-2) voor de beste ronde van alle landgenoten. De Schot David Law leidt op -7.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Aan Lars van Meijel was van de vier Nederlanders die de British Masters spelen hoogstwaarschijnlijk de minste slaap gegund afgelopen nacht. Toch leek hem dat niet te deren, toen hij om 07.20 uur lokale tijd begon aan zijn eerste ronde. Hij deed dat met twee birdies op holes die later op de dag gemiddeld fors boven par bleken te spelen. Helaas voor de Brabander moest hij vervolgens direct zijn eerste bogey op de kaart noteren, maar die werd snel weer weggepoetst. Het kwam hierna nog twee keer terug in zijn ronde: telkens wanneer Van Meijel bogey maakte, pakte hij die slag daarna heel snel terug. Zo kwam hij na de laatste putt uit op -2. Op dat moment was die score goed voor een top-10 klassering, maar naarmate de dag vorderde daalde hij naar de 29ste plek.

Besseling toont veerkracht

Wil Besseling had wat meer moeite met de openingsholes van de Close House Golf Club. Waar zijn acht jaar jongere landgenoot startte met twee birdies, deed Besseling dat met twee bogeys waardoor hij al snel wat goed te maken had. En dat lukte de man uit Hoorn, die zijn kaart de zestien volgende holes schoon hield in lange tijd natte maar vooral erg winderige condities. Wel produceerde hij nog drie birdies, waaronder op 16 en 17. Door dit sterke slot kwam hij toch nog op -1 in de 'rode' cijfers terecht. Op die score vinden we ook gastheer Lee Westwood terug.

Voor Daan Huizing zijn de vooruitzichten op het halen van het 'weekend' - net als vorige week is er een dag eerder gestart - wat somberder. Hij staat precies 100ste na het maken van twee birdies, twee bogeys en een dubbel-bogey verspreid over de ronde. Ook Darius van Driel moet morgen aan de bak. Hij liep door drie bogeys in de eerste zes holes al vroeg achter de feiten aan en kon de opgelopen schade niet meer repareren: +2.

Acht holes, zeven birdies

De leiding is na 18 holes golf in het noorden van Engeland in handen van David Law. De 29-jarige Schot die vorig jaar voor het eerst triomfeerde op de European Tour, kende een fenomenale reeks toen hij van hole 6 tot en met 13 maar op één hole geen birdie noteerde. Verder bleef Law foutloos en zo kwam hij op -7 uit. Dat is één slag beter dan Oliver Fisher, Garrick Porteous en Renato Paratore.

Leaderboard