Nieuws

Wie speelt waar? Week 9

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

27 – 01 European Tour, Oman Open, Al Mouj Golf, Muscat, Oman. Prijzengeld: $1.750.000 Leaderboard

27 – 01 PGA Tour, The Honda Classic, PGA National, Palm Beach Gardens, Florida. Prijzengeld: $7.000.000 Leaderboard

23 – 25 Alps Tour, Red Sea Little Venice Open, Sokhna GC, Suez, Egypte. Prijzengeld: €40.000 Leaderboard

26 – 28 Sunshine Ladies Tour, Joburg Ladies Open, Soweto CC, Johannesburg, Zuid-Afrika. Prijzengeld: ZAR 500.000 Leaderboard

26 – 01 Amateurs, Spanish International Ladies’ Amateur Championship, Real Club de Golf de Tenerife, Santa Cruz de Tenerife. Leaderboard

26 – 01 Amateurs, Spanish International Amateur Championship, Real Club de Golf Sevilla, Sevilla. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

27 – 01 European Tour, Oman Open, Al Mouj Golf, Muscat, Oman. Prijzengeld: $1.750.000

Niet voor medio april doet de Europese Tour pas weer het thuiscontinent aan. Deze week is het tijd voor het Oman Open, voorlopig het één na laatste toernooi op het Arabisch Schiereiland. Joost Luiten is de enige oud-kampioen die aan de start verschijnt in Oman. Niet zo gek ook, het toernooi is pas twee keer gespeeld als onderdeel van de European Tour. Veel spelers zijn inmiddels echter wel bekend met de kustbaan in het noorden van het sultanaat, aangezien de Challenge Tour Al Mouj Golf in het verleden ook al vijf keer aandeed.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

Met geen enkele speler uit de top-50 van de wereld is het deelnemersveld op zijn zachtst gezegd niet overweldigend. Martin Kaymer is de enige majorkampioen op de startlijst, waarop verder onder meer de naam van Thomas Pieters prijkt. Maar voor de liefhebbers van Nederlands topgolf is wel een leuk toernooi, want naast Joost Luiten doen ook Darius van Driel, Lars van Meijel en Wil Besseling een gooi naar de grote gouden bokaal.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 07:30-09:30 & 11:30-14:30, za en zo 09:00-13:30 

Leaderboard

27 – 01 PGA Tour, The Honda Classic, PGA National, Palm Beach Gardens, Florida. Prijzengeld: $7.000.000

De PGA Tour staat aan de vooravond van de Florida Swing, die donderdag begint met de Honda Classic op PGA National. De Champion Course is zeer waterrijk en het is vooral zaak de beruchte ‘Bear Trap’ (hole 15 t/m 17) droog door te komen. De par-4 hole en twee par-3’s bestaan bijna meer uit blauw (water) dan groen (gras). ‘It should all be won or lost here’, is de beroemde uitspraak van Jack Nicklaus, naar wie de berenval vernoemd is.

Geen Tiger, wel Brooks

Hoewel Palm Beach Gardens op een steenworp afstand ligt van het plaatsje Jupiter waar Tiger Woods geboren is, doet de regerend Masters-kampioen ook dit jaar weer niet mee. Een andere man uit de regio die het gebied goed kent, Brooks Koepka, heeft wel toegezegd voor de Honda Classic. Sinds zijn laatste optreden is hij op de wereldranglijst van 1 naar 3 gezakt, dus reken er maar op dat hij erop gebrand is dit weekend zijn eerste topresultaat van het jaar neer te zetten.

Naast Louis Oosthuizen, Gary Woodland en Rickie Fowler, is er in de ‘Sunshine State’ ook de nodige Europese inbreng: Lee Westwood, Matt Wallace, Ian Poulter en Lucas Bjerregaard slaan donderdag af, net als Ryder Cup-captain Padraig Harrington die het toernooi in 2005 en 2015 al op zijn naam schreef. Als de Honda Classic half zo vermakelijk is als de editie van vorig jaar, is hij het kijken al meer dan waard.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:00-00:00, za en zo 19:00-00:00

Leaderboard

26 – 28 Sunshine Ladies Tour, Joburg Ladies Open, Soweto CC, Johannesburg, Zuid-Afrika. Prijzengeld: ZAR 500.000

Op de Sunshine Ladies Tour spelen deze twee Nederlanders: Zhen Bontan en Pasqualle Coffa. Niet voor het eerst heeft Coffa ervoor gekozen om in de wintermaanden Zuid-Afrika op te zoeken. ‘Het weer is top, de toernooien worden goed georganiseerd en de meeste banen die we speelden zijn in prima conditie’, vertelde ze daar vorig jaar in een interview met GOLF.nl over.  Deze maand heeft Coffa aan alle toernooien van de Sunshine Ladies Tour deelgenomen en de laatste weken noteert ze telkens betere resultaten. Het meest recent pakte de tweedejaarsprof een negende plaats in een par-3 wedstrijd. Bontan pakt de draad weer op na het missen van haar tourkaart in de Q-school van de Ladies European Tour, begin dit jaar.

Leaderboard

26 – 01 Amateurs, Spanish International Amateur Championship, Sevilla & Tenerife

Het Spaans Amateur heeft vanuit Oranje-perspectief een prachtige historie. In de 24 jaar dat het kampioenschap wordt georganiseerd wonnen er meer Nederlanders dan Spanjaarden. Vorig jaar voegde Koen Kouwenaar zich bij voormalig winnaars Jeroen Krietenmeijer, Reinier Saxton, Joost Luiten en Maarten Lafeber, door de matchplay-finale over 36 holes winnend af te sluiten.

Deze week doet Kouwenaar wederom mee aan de Copa El Rey, net als Dario Antonisse, Nordin van Tilburg, Kiet van der Weele, Benjamin Reuter en Stan Kraai. Bij het vrouwentoernooi in Sevilla houden Romy Meekers, Anouk Sohier, Mayka Hoogeboom, Marloes van den Brink en Lizzy Peeters de Nederlandse eer hoog. 

Leaderboard mannen
Leaderboard vrouwen