Topgolf

Van Dam in subtop na 18 holes Bonville

Anne van Dam staat na dag 1 van de Australian Ladies Classic op vier slagen van de leiding. Op het Bonville Golf Resort was de oogst één eagle, twee birdies en twee bogeys voor een 70 (-2) om de week te openen.

Dat Anne van Dam na 18 holes op zo'n overbrugbare achterstand staat, had ze met name te danken aan een goede eerste helft van de ronde. Ze begon de dag op 10 direct met birdie, herhaalde dat op 14 en maakte de turn met een eagle op 18. Zo had de 24-jarige longhitter tot dat moment op elke par-5 toegeslagen. Een score van -4 had de Arnhemse sowieso een plek in de top-10 opgeleverd, of zelfs beter, maar op de weg terug naar het clubhuis moest ze nog een tweetal bogeys incasseren. Op 3 en 8 welteverstaan, allebei par-3's. Vooralsnog is haar -2 goed voor de zeventiende plaats.

Na één dag golfen is de leiding voor Lauren Stephenson op -6. De Amerikaanse tweedejaarsprof speelt net als Van Dam normaliter haar toernooien op de LPGA Tour, maar als gevolg van de uitbraak van het coronavirus zijn drie toernooien op het Aziatische continent geschrapt en hebben een aantal speelsters besloten nog even in Australië te blijven voor dit event op de Ladies European Tour. Min Yoon, Gemma Dryburgh, Ayean Cho, Noora Komulainen, Hye Ji Lee en thuisspeelster Breanna Gill volgen op één slag.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LET