Topgolf

Van Dam komt slag te kort in US Open

Voor Anne van Dam houdt het US Open helaas na twee dagen op. 18 Holes lang was het erop of eronder, maar het dubbeltje viel net haar kant niet op.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Voor Van Dam was het vandaag 18 holes lang balanceren op de cutline. Die bewoog wel een beetje mee, maar een eerste bogey op een par-5 hielp de in Florida woonachtige Arnhemse niet bepaald aan meer vertrouwen. Er volgden nog twee bogeys en gelukkig daartussen ook een birdie.Van Dam speelde de tweede ronde op Cypress Creek, de andere baan en weer in het gezelschap van Bianca Pagdanganan uit de Filipijnen en de Mexicaanse Maria Fassi, die net als Van Dam op de LPGA Tour al wat roem hebben vergaard vanwege de lengte in hun slagen.

Spannend

Maar dat 'voordeel' kon Van Dam deze twee dagen niet op bijvoorbeeld de par-5 holes uitnutten (level par). Met haar score van +4 totaal hing het er lange tijd om of ze net wel of net niet de cut zou halen. Wat ze niet kon voorzien, was dat ze op de laatste hole een birdie nodig had. Het werd een par. De afloop viel helaas daardoor in het nadeel van de Nederlandse uit. Door de vroege uitschakeling stijgt Van Dam evenmin op de jaarranglijst en moet ze afwachten of haar nog een uitnodiging voor het CME Group Tour Championship volgende week ten deel valt.

Shibuno aan kop

Hinako Shibuno gaat toch wel verrassend aan de leiding in Houston. De pas 22-jarige Shibuno is in Japan een grote ster en speelt ook voornamelijk in eigen land. Vorig jaar, in haar eerste grote toernooi buiten de landsgrenzen, won ze het Brits Open voor vrouwen. Opvallend is ook dat in de top-3 na twee dagen maar liefst twee amateurs zijn terug te vinden: de Zweedse Linn Grant (op drie slagen van Shibuno) en de Amerikaanse Kaitlyn Papp (op 4 slagen).

Leaderboard

 

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA