Topgolf

Slechte dag voor Wil Besseling

Hij had grootse plannen nadat hij gisteren nog knap net aan de cut had gehaald in het English Championship. Maar vandaag had Wil Besseling een off-day.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Nadat hij gisteren nog met een mooie reeks birdies de cut had gehaald, begon Besseling op Hanbury Manor Marriott Hotel & CC uiteraard met goede bedoelingen aan de derde ronde. Maar een dubbel bogey op de derde hole droeg niet bepaald bij aan de uitvoering van die plannen. Dat poetste hij voor de turn nog wel weg met twee birdies, maar in tegenstelling tot gisteren ging het nu op de tweede negen helemaal mis.

Twee bogeys en nog een dubbel bogey maakten de kaart (75 slagen, +4) niet fraai. Het was niet de warmte die hem parten speelde, verklaarde Besseling na afloop. 'Ik speelde gewoon heel slecht', was het korte en duidelijke commentaar van de Noord-Hollander.

Sullivan

Besseling bungelt nu met -1 voor het toernooi onderaan het klassement ná de cut, die gisteren werd gemist door twee andere Nederlanders: Lars van Meijel en Daan Huizing. Grote favoriet op de slotdag is de Engelsman Andy Sullivan. Hij baarde eerder deze week al opzien met een baanrecord (62) en had het vandaag ook op zijn heupen. Hij begon de ronde met een eagle en pikte onderweg nog eentje op. Sullivan leidt met maar liefst vijf slagen voorsprong op zijn landgenoot Steven Brown.

Winst morgen betekent ook dat Sullivan zo goed als zeker in de top-10 van de UK Swing eindigt. De eerste tien op de ranglijst, die wordt opgemaakt over de vijf toernooien die deze weken in het Verenigd Koninkrijk worden gespeeld, krijgen een ticket voor het US Open (17-20 september). Sullivan gaf vandaag overigens aan dat hij vanwege de coronavirusdreiging nu nog niet staat te springen om straks naar Amerika af te reizen.

Leaderboard 

 

Lees meer over
European Tour Topgolf