Nieuws

Waar kan de jeugd golfen?

Vanaf 29 april gaat een aantal golfbanen weer open. De NGF houdt een lijst bij waarop te zien is welke banen klaarstaan om de jeugd op te vangen. 

Een golfbaan mag na toestemming van de gemeente openen voor de jeugd, maar dat hoeft niet. Clubs die wel van plan zijn om vanaf 29 april jeugd te ontvangen, moeten zich houden aan een algemeen protocol voor het heropenen van de buitensport voor jeugd en jongeren tot en met 18 jaar én aan een golfspecifiek protocol voor jeugd. Het vereist dus behoorlijk wat inspanningen om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Het goede nieuws; er werd achter de schermen al hard gewerkt aan deze opening, dus een groot aantal banen zet de deuren inderdaad open. Dat aantal loopt vanaf vandaag alleen maar op.

Onderstaand document geeft voorlopig de beste weergave welke golfbanen open gaan per 29 april 2020. Het document wordt up-to-date gehouden. Staat jouw golfbaan er nog niet tussen, laat dan het secretariaat contact opnemen via communicatie@ngf.nl

>> Lijst met golfbanen geopend per 29 april 2020


Bij Golfbaan Almeerderhout hebben we een filmpje gemaakt waarin de belangrijkste elementen uit de jeugd protocollen van de NGF naar voren komen. Voor golfers t/m 12 jaar geldt een ander protocol dan voor golfers van 13 t/m 18 die de clubs keurig nastreven.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Achter de schermen

Ondertussen is de NGF ook met de clubs en banen bezig om alles in gereedheid te brengen voor het moment dat de golfbanen ook open zouden mogen voor volwassenen. Jeroen Stevens, directeur NGF: ‘Wanneer die versoepeling komt, willen we ook gelijk klaarstaan. Tot die tijd vragen we nog om geduld, hoe lastig en voor sommigen zelfs onrechtvaardig dat ook voelt.’

Lees meer over
Banen