Nederland senioren dames bij het ELTK 2019 in Bulgarije

Senioren op koers bij ELTK's

3 september 2019 Redactie GOLF.NL
Deze week zijn de Europese teamkampioenschappen voor senioren in Bulgarije (dames) en Denemarken (heren). Beide teams hebben na de eerste dag nog een prima uitgangspositie voor ‘flight A’, waarin de prijzen worden verdeeld.

In Bulgarije doen 17 teams mee aan het toernooi voor dames. Er wordt gespeeld op BlackSeaRama, iets boven Varna aan de Zwarte Zee. ‘We hebben gisteravond tijdens de openingsceremonie de prijs voor ‘the best looking team’ gewonnen’, grapt speelster Kristine ten Doesschate. ‘Vandaag gingen we vol goede moed van start. De condities waren pittig, met draaiende wind, moeilijke pinposities en veel snellere greens dan tijdens de oefendag. Het motto van dag was: blijf geloven in je zelf.’


Senioren dames ELTK Bulgarije 2019

Aan het einde van de dag kwam Nederland uit op een achtste plaats. De eerste acht na twee speeldagen gaan verder in Flight A, voor de eerste acht plekken in het eindklassement. Nan Croockewit was met een score van 75 slagen (+3) op de zesde plaats de beste Nederlandse.

Heren

Bij de heren senioren staat Nederland na de eerste dag op de Rungsted Golfklub op een negende plaats. Bart Nolte was de enige Nederlander die onder par bleef (-1). In het individuele klassement staat hij voorlopig op een gedeelde tweede plaats. ‘Bart speelde een mooie ronde. Alle teamleden bleven onder de 80 slagen en dat mag gezien de harde wind, regenbuien en zware baan, een overall goede prestatie mag worden genoemd’, aldus non-playing captain Pem van Heek.

Nederland senioren ELTK Denemarken 2019

Leaderboard