Nederland senioren ELTK Denemarken 2019

Senioren naar beslissende fase ELTK

4 september 2019 Redactie GOLF.NL
Deze week zijn de Europese teamkampioenschappen voor senioren in Bulgarije (dames) en Denemarken (heren). Beide teams hebben zich na twee goede dagen geplaatst voor 'flight A', de fase waarin de prijzen worden verdeeld.

Op BlackSeaRama, iets boven de Bulgaarse kuststad Varna aan de Zwarte Zee, kenden de Nederlandse dames ondanks een roerige nacht een uiterst succesvolle tweede dag. 'Vannacht werden alle speelsters wakker van de storm die rondom onze huisjes raasde', aldus speelster Kristine ten Doesschate. 'De motto's van de dag waren dan ook: de wind is onze vrind en houd de schade beperkt.' En dat lukte. Alle Nederlandse dames hielden hun ronde goed bij elkaar en scoorden tussen de 79 en 85. Het leverde Oranje een zevende plaats op, wat betekent dat het morgen tegen nummer 2 Ierland aan de matchplay-fase begint. 'Hier hebben we 2 dagen voor gespeeld dus we gaan een plan van aanpak bedenken!'

Dames: Nan Croockewit, Renee de Ruijter, Siene Dresselhuys, Marianne Geers, Kristine ten Doesschate, Joyce van Tongeren
Captain: Caroline Huyskes 

Leaderboard

Heren

De Nederlandse mannen plaatsten zich met de hakken over de sloot voor flight A op de Rungsted Golfklub, een half uurtje ten noorden van Kopenhagen. Het was nog even spannend, want drie landen kwamen na twee dagen strokeplay uit op +38. Uiteindelijk gingen Duitsland en Nederland door. 'Een fantastische prestatie van onze heren', aldus non-playing captain Pem van Heek. 'Voor de tweede keer sinds de invoering van deze toernooivorm 13 jaar geleden hebben we flight A gehaald.' Bart Nolte had voor Nederland een groot aandeel in de plaatsing. Hij kwam na twee rondes tot een vijfde plaats in het individuele klassement met zijn -1.

Morgen wacht de heren een lastige klus. Dan treft Oranje in de kwartfinales namelijk Schotland, met +10 na twee dagen gedeeld koploper met Ierland.

Heren: Jeroen Kamil, Bart Nolte, Marcel Roelofsma, Philip Rubay Bouman, Pieter van Doorne, Pieter van Steenbergen. 
Captain: Pem van Heek 

Leaderboard

Nederland senioren dames bij het ELTK 2019 in Bulgarije

Lees meer over

Amateurs