Topgolf

Besseling en Luiten uitstekend op Carnoustie

De twee Nederlanders die deze week in actie komen in het Alfred Dunhill Links Championship - Joost Luiten en Wil Besseling - deden vrijdag goede zaken op de linksbaan van Carnoustie in Schotland. Besseling noteerde een knappe 67 (-5), terwijl Luiten hetzelfde deed.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het gebeurt niet vaak, maar er was vrijdag nauwelijks wind op de baan van Carnoustie. Beide Nederlanders aan de start van het prestigieuze toernooi van de European Tour wisten te profiteren. 

Wil Besseling, die normaliter één niveau lager speelt maar zijn ticket naar Schotland veiligstelde met een top-10 klassering in het KLM Open, bracht vrijdag een uitstekende ronde binnen. De 33-jarige golfer uit Hoorn, die samen speelt met Ruud Gullit, noteerde zes birdies en een bogey voor 67 (-5). 

De nummer 37 van de Order of Merit van de Challenge Tour staat met -9 (68-67) net buiten de top-20 (T-21) en heeft een goede uitgangspositie voor het weekend. 

Reactie Wil Besseling dag 2: 'Een mooie dag en in een goede positie'

Luiten ook ruim onder par

De start van de beste golfer van Nederland, Joost Luiten, was vrijdag niet heel spectaculair. Sterker, na vijf holes stond de professional door een bogey op de par-4 5de op  +1 voor de dag. Vervolgens werd het gaspedaal flink ingedrukt, want na birdies op hole 6 en 7 ging de nummer 90 van de wereldranglijst goed door. Dankzij birdies op hole 10, 12, 14, 15 dook Luiten verder onder par met uiteindelijk een ronde van 66 (-5) op zijn scorekaart. Een hele knappe score op Carnoustie, alom beschouwd als de moeilijkste van de drie 'Dunhill banen'. Met een totaal van -8 na 36 holes staat Luiten voorlopig gedeeld 33ste.

Op zaterdag spelen de Nederlanders hun 3de ronde op Kingsbarns. Na 54 holes is er een cut en wordt de slotronde op zondag gespeeld op de Old Course.  

Jordan voorlopig aan kop

Matthew Jordan gaat na 36 holes aan de leiding met -14. De 23-jarige Engelsman wordt door een drietal spelers achtervolgd op -13. J

Justin Rose is de eerste topper op het leaderbaord. De Engelsman leek op weg naar een hele lage score, kwam door in 28 slagen, maar leverde flink in met een triple bogey op de par-3 11de. Dankzij drie birdies en een bogey in het restant tekende de nummer 4 van de wereld voor -8. Met een totaal van -12 (na 34 holes) staat Rose gedeeld 5de. Rory McIlroy noteerde een 66 (-6) op Kingsbarns en staat net als Luiten op -8. Tony Finau staat met -11 op de gedeeld 11de plaats.

Leaderboard.

Gister sloeg Lee Westwood een hole-in-one. Bekijk spectacualire beelden van bovenaf van deze 'ace': 

Er doen flink wat sterren mee in het Dunhill Championship. O.a. Bill Murray en Justin Timberlake:

Loading the player...