Topgolf

Luiten kan niet doorpakken

Waar een aantal toppers laag ging in de tweede ronde van het BMW PGA Championship, bleef Joost Luiten vandaag een beetje achter. Na een rondgang in 72 slagen (level par) liggen er voor de Bleiswijker op -4 desondanks genoeg kansen voor een mooie klassering in het weekend van het 'flagship event' van de Europese Tour.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het begin van Joost Luiten mocht er vanochtend zijn, net als een dag eerder op de West Course van het prestigieuze Wentworth. Na drie pars was daar op 4, vandaag de makkelijkste hole van de baan, een eagle die de Nederlander meteen naar -6 bracht. Met die score begon hij ook aan het tweede gedeelte van zijn ronde, na nog een bogey en een birdie genoteerd te hebben. 

Op de back nine moest Luiten meteen weer wat inleveren. Na de bogey op 10 volgde even later birdie op de par-5 12de, maar een hole later raakte hij die slag alweer kwijt. Op 15 en 16, de holes waar de nummer 28 van de Race to Dubai gisteren bogey op de kaart zette, werden vandaag wel pars genoteerd, waardoor hij zorgeloos kon beginnen aan de twee afsluitende par-5s. Dat liep echter niet geheel zoals gewenst. Luiten bogeyde 17, om ruim vijf uur na zijn eerste afslag de ronde te besluiten met een par. Op -4 stond hij aan het einde van de golfdag gedeeld 17de in het vierde toernooi van de lucratieve Rolex Series en tevens het eerste kampioenschap dat meetelt voor de Ryder Cup van volgend jaar.

Prachtige ronde Willett

Er werd door veel golfers laag gescoord, maar dé man van de vroege starters was Danny Willett. De 31-jarige speler uit Sheffield, natuurlijk winnaar van The Masters in 2016 en het eindejaarstoernooi in Dubai vorig jaar, schoot drie flights voor Luiten uit de startblokken. Hij stond op -5 voor de dag na vijf gespeelde holes en die score werd gedurende de ronde alleen nog maar beter. Uiteindelijk kwam de Engelsman uit op een 65 (-7) voor -11, dezelfde score als Jon Rahm. Ook Justin Rose, Henrik Stenson en Christiaan Bezuidenhout deden vandaag uitstekende zaken, zij gaan met -9 het weekend in.

Ook Rory McIlroy is er dan tóch bij op zaterdag en zondag. Na zijn 76 (+4) op dag 1 leek het weekend nog ver weg, maar dankzij een keurige 69 voor een totaal van +1 haalde hij dan toch nipt de cut. Daar slaagde ook Tommy Fleetwood in. Ondanks een slechtere dag bleef zijn 100% score als het gaat om gehaalde cuts dit jaar intact.

Leaderboard