Topgolf

Kouwenaar behoudt topklassering

Koen Kouwenaar heeft zijn top-10 klassering in de jubileumeditie van het KLM Open dankzij een goede ochtendronde in ieder geval voorlopig behouden. De 21-jarige top-amateur volgde zijn sterke 68 van gisteren op met een 70 (-2), voor een totaal van -6. Daarmee staat hij drie slagen achter op de Engelse leiders.
Beeld: Tim Buitenhuis

Beeld: Tim Buitenhuis

Koen Kouwenaar mocht als laatste van de vroege starters de baan in op The International. Hij startte zijn rondgang solide met vijf scores van par, om op 15 voor het eerst een slag te winnen. Dat deed de beste Nederlandse amateur ook op de par-5 18de. Een lastige chip richting het water was geen probleem voor Kouwenaar, die up-and-down maakte voor zijn tweede birdie. Meteen daarna moest hij voor het eerst inleveren, maar dat deerde hem niet. Er volgden nieuwe birdies op 3 en 5,waarmee hij zichzelf met -7 plots op de gedeelde tweede plek terugvond. Dat was door een bogey op 6 echter niet van lange duur.  Hij besloot zijn ronde met drie scores van par, om een 70 (-2) binnen te brengen en met een totaal van -6 zijn plek bij de beste 10 te consolideren.

De winnaar van 2003 zien we op zaterdag en zondag niet meer in actie in Amsterdam. Maarten Lafeber begon vanochtend goed, maar leverde uiteindelijk te veel in. De bondscoach eindigt na twee dagen op +2 en mist voor de elfde keer in 23 optredens de cut. Ook Bob Geurts (+1), Robbie van West (+3), Jurrian van der Vaart en Dario Antonisse (beiden +7), Max Albertus en Dylan Boshart (+8) en Lars Keunen (+9) zijn na 36 holes uitgespeeld. Joost Luiten en de rest van zijn landgenoten komen in de middag in actie.

Reed en Pieters op koers

Een aantal toppers deed vanochtend wat van ze verwacht werd. Thomas Pieters, de KLM Open-kampioen van 2015 op de Kennemer, schoot omhoog naar -7, terwijl Patrick Reed zich met -3 ook nog niet kansloos zal achten voor het weekend. Lee Westwood (+1) slaagde er op zijn beurt niet in de cut te halen, Martin Kaymer is met -1 nog niet helemaal zeker.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Leaderboard

Engels duo bovenaan

De leiding is vooralsnog in handen van James Morrison. De 34-jarige Engelsman heeft in de ochtend goede zaken gedaan in de jacht op zijn eerste titel op de Europese tour sinds 2015. Hij sloeg gedurende zijn rondgang twee eagles, vijf birdies, twee bogeys en een dubbel-bogey, om te tekenen voor een 67 en -9. Op die score heeft hij gezelschap van de leider na dag 1 Callum Shinkwin, die in de middag startte en al vroeg begon met birdies maken. Achter de twee Engelsen staan momenteel zeven spelers op -7.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.