Topgolf

100-jarige steelt de show bij KLM Open

De 100-jarige Susan stal vandaag de show bij KLM Open. Een 100-jarige in de 100ste editie van het golftoernooi, veel mooier kan het niet.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De 100-jarige Susan Hosang uit Hilversum, lid van 't Jagerspaadje, deed vandaag mee aan Beat The Pro in de 100ste editie van het KLM Open. Tot grote verbazing van Thomas Pieters, Matts Wallace en Patrick Reed - de spelers konden niet geloven dat de kranige Susan al de 100 had aangetikt - sloeg de Hilversumse met de driver een dappere bal richting green. 'Het was een geweldige dag en ik benieuwd naar de foto's en de filmpjes', zei Susan na afloop. Op haar eigen afslag had ze nog wel aan te merken. 'Normaal sla ik beter', zei ze met een glimlach.


Beat the Pro is bij de KLM Open dit jaar voor het eerst vier dagen lang onderdeel van het toernooi. Het idee is ook bedacht door de organisatie van het toernooi en vindt inmiddels over de hele wereld navolging. Saillant detail: Susan Hosang speelde samen met de Belg Thomas Pieters, die eerder op de dag de 100ste 'eerste' afslag in dit jubileumtoernooi voor zijn rekening nam. 

Lees meer over
KLM Open