Topgolf

Lafeber mist cut in European Open

Maarten Lafeber had in het Porsche European Open lang uitzicht op het halen van de cut maar op de laatste holes ging het alsnog flink mis.

Maarten Lafeber begon de tweede ronde van het Porsche European Open op +3 na een eerste ronde 75. Het is erg lastig spelen op de lange holes van de Nord Course van Green Eagle in Hamburg en Lafeber had dus nog alle kans de cut te halen. Dat lukte de op een medical extension spelende Nederlander helaas niet. Na twaalf gespeelde holes zag het er met twee birdies, twee bogeys en verder pars nog prima uit voor Lafeber. Maar op hole 13, 14 en 15 moest de winnaar van het KLM Open in 2003 bogeys noteren. Na pars op 16 en 17 nam Lafeber risico op hole 18 en dat liep met een dubbel-bogey slecht af. Uiteindelijk moest de 44-jarige golfer tekenen voor een 77 (+5) en met +8 totaal mist hij riuim de cut die waarschijnlijk op +4 gaat vallen. 

Leaderboard

Later meer

 Rafa Cabrera Bello is er niet bij in Hamburg. De  Spanjaard is onlangs vader geworden en dus is hij lekker thuis bij de baby maar Rafa oefent natuurlijk wel gewoon...

Lees meer over
European Tour