Nederland senioren ELTK Denemarken 2019

Heren winnen op zevende extra hole

6 september 2019 Redactie GOLF.NL
Dag 4 van de Europese teamkampioenschappen voor senioren in Bulgarije (dames) en Denemarken (heren) verliep voor de Nederlandse ploegen met wisselend succes. De dames verloren, de mannen wonnen op spectaculaire wijze.

De Nederlandse heren wilden op de Rungsted Golf Klub revanche nemen voor de nederlaag tegen Schotland een dag eerder. Dat moest gebeuren tegen Zweden, het land waarvan Nederland in 2011 nog de finale verloor. En dat lukte de heren op een manier die ze waarschijnlijk nog lang bij zal blijven.  Nadat zowel Nederland als Zweden twee partijen had gewonnen, kwam het aan op de single van Marcel Roelofsma. Hij en  opponent Mats Dornell kwamen na 18 holes niet tot een winnaar en dus werd het verlengen. Uiteindelijk trok Roelofsma het punt dan toch over de streep, waardoor Nederland morgen voor de vijfde plaats mag gaan spelen tegen Duitsland. De finale gaat tussen Engeland en Ierland.

Hole-in-one Nolte

'Wat een dag!', blikt non-playing captain Pem van Heek terug. 'Bart Nolte maakte een slam dunk hole-in-one en de beslissende single werd op de 25ste hole in ons voordeel beslist. Geweldig, en nu morgen tegen Duitsland, net als vanavond met het voetbal.'

Heren: Jeroen Kamil, Bart Nolte, Marcel Roelofsma, Philip Rubay Bouman, Pieter van Doorne, Pieter van Steenbergen. 

Captain: Pem van Heek 

Leaderboard

Dames

Op BlackSeaRama, iets boven de Bulgaarse kuststad Varna aan de Zwarte Zee, hadden ook de Nederlandse dames een dag eerder verloren. Het lukte hen echter niet om terug te slaan, het Franse team was een maatje te groot. De dag begon met een verloren foursome, gevolgd door een overwinning van de opnieuw sterk spelende Nan Croockewit. Het bleef de rest van de dag bij die zege, alleen Marianne Geers slaagde er nog in een half punt uit het vuur te slepen. Net als de heren, spelen ook de dames tegen Duitsland op de slotdag.  Plaats 7 is nog het maximaal haalbare. Spanje en Engeland gaan strijden om de Europese titel.

'Het spel van de Nederlandse dames was goed, maar de Fransen waren vooral op en rondom de green beter', aldus captain Caroline Huyskes. 'Er was vandaag minder wind waardoor meerdere holes met een birdie gewonnen of gehalved werden. Daarnaast werd een bogey meteen afgestraft en is een achterstand tegen de Franse dames moeilijk in te halen. Morgen tegen Duitsland - de winnaars van afgelopen jaar - om plaats 7 en 8.'

Dames: Nan Croockewit, Renee de Ruijter, Siene Dresselhuys, Marianne Geers, Kristine ten Doesschate, Joyce van Tongeren
Captain: Caroline Huyskes 

Leaderboard

De Nederlandse foursome op het ELTK.
Beeld: EGA

Lees meer over

Amateurs