Verlies voor Senioren in ELTK

5 september 2019 Redactie GOLF.NL
In de Europese teamkampioenschappen voor senioren in Bulgarije (dames) en Denemarken (heren) plaatsten de Nederlandse teams zich woensdag knap voor de A (eerste) flight. Vandaag in de eerste ronde van de Matchplay-fase gingen beide teams helaas onderuit.

Op BlackSeaRama, iets boven de Bulgaarse kuststad Varna aan de Zwarte Zee, speelden de Nederlandse dames nadat ze zich woensdag heel fraai hadden geplaatst in Fight A in de eerste ronde van de matchplay-fase tegen de sterke Ierse vrouwen. Renee de Ruijter en Siene Dresselhuys verloren de Foursome met grote cijfers: 7&5. Nan Croockewit had in de eerste single geen kind aan de Ierse Margaret McAuliffe: 7&6. Marianne Geers won haar partij met 2&1 terwijl Joyce van Tongeren met dezelfde cijfers verloor. Een 2-2 tussenstand en de beslissing moest dus komen uit de laatste single tussen de Ierse Suzanne Corcoran en Kristine ten Doesschate. Met nog 1 hole te gaan stond de Nederlandse 1 down.  

Ontknoping

Captain Caroline Huyskes over de spannende ontknping: 'Hole 18 is een par 3 van ruim 180 meter en tegen de wind in  een volle drive voor alle speelsters en dan hopen dat de bal op of rond de green eindigt. De bal van Kristine landde links naast de green in het dikkere gras en die van haar tegenstandster in de bunker. Beiden hadden ze een goede approach en dus moest Kristine haar putt holen om een play-off af te dwingen. De putt ging helaas net mis (zie foto onder). Net verloren dus en morgen tegen de Fransen, de kampioen van 2018, om te gaan strijden voor plaats 5 t/m 8. Als de Nederlandse dames net zo goed spelen als vandaag dan belooft dat wederom een heel mooie partij te worden.'

Golf ELTK Senioren dames

Dames: Nan Croockewit, Renee de Ruijter, Siene Dresselhuys, Marianne Geers, Kristine ten Doesschate, Joyce van Tongeren
Captain: Caroline Huyskes 

Leaderboard

Heren

De Nederlandse mannen plaatsten zich gisteren op de Rungsted Golfklub, een half uurtje ten noorden van Kopenhagen, ook knap voor Flight A. Tegen de sterke Schotten, met +10 na twee dagen gedeeld eerste met Ierland, gingen de Oranje-mannen vandaag niet geheel verrassend onderuit: 3,5 - 1,5. 

In de Foursome hadden Pieter van Doorne en Jeroen Kamil niets in te brengen tegen de Schotten Robert Smith en Ian Brotherstone: 7&6. In de vier singles wist alleen Pieter van Steenbergen een vol punt te veroveren door met 2&1 te winnen van Graham Bell. Bart Nolte pakte een half punt in zijn partij tegen Ronnie Clark. Philip Rubay Bouman en Marcel Roelofsma verloren hun single. 

'Natuurlijk is het zeer moeilijk om tegen topgolfers in topvorm te spelen, en het is dan ook niet gelukt', aldus het commentaar van captain Pem van Heek. 'Morgen weer verder en strijden we tegen de Zweden, een reprise van de finale op Troja (Portugal). Een mooie gelegenheid om revanche te nemen.'


Heren: Jeroen Kamil, Bart Nolte, Marcel Roelofsma, Philip Rubay Bouman, Pieter van Doorne, Pieter van Steenbergen. 
Captain: Pem van Heek 

Leaderboard

Nederland senioren dames bij het ELTK 2019 in Bulgarije

Lees meer over

Amateurs