Topgolf

Beste ronde Luiten op slotdag

Joost Luiten heeft de Omega European Masters afgesloten met zijn beste ronde van het toernooi (66). Daarmee maakte hij nog een sprong naar de top-25.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Net als gisteren pakte Luiten zijn winst op de tweede negen. Na een relatief 'saaie' eerste negen met een bogey op 1 en birdie op de korte par-4 7de hole, kwam hij na de turn op stoom. Met vier birdies (drie op rij vanaf hole 14) sloot hij zijn toernooi in Crans Montana nog goed af. Het leverde hem een plek in de top-25 op.

Niet scherp genoeg

'Ik speelde goed vandaag, maar ik had helaas niet de start van de ronde die ik wilde', aldus Luiten. 'Op de eerste hole wil je geen drieputt na een birdieputt van tien meter. Daarna raakte ik wel de greens, maar sloeg ik de ballen net niet dicht genoeg bij om putts te holen. Drie birdies op rij vanaf 14, met op 14 bijna een eagle. Op 15 maakte ik echt een goede birdie, ik lag daar net buiten de green in twee. Op 16 sla ik een goede ijzer zes en valt de birdieputt van vijf meter wel. Helaas waren op 17 en 18 de wedges net niet scherp genoeg en dan moet je beetje geluk hebben dat de putt valt van een meter of 7. Dat gebeurde niet.

Putter warm

Luiten speelt komende week geen toernooi om zich te kunnen voorbereiden op de 100ste editie van het KLM Open, een week later. Luiten won het KLM Open al op de Kennemer en The Dutch en wil uiteraard graag de beker een derde keer én op een nieuwe locatie in ontvangst nemen. 'Het spel van tee tot green was hier in Zwitserland goed deze week, vooral in het weekend. Nu naar Nederland en dan heb ik nog anderhalve week om ervoor te zorgen dat dat ook de putter weer warm wordt voor het KLM Open.'

Winnaar

De winst in Crans Montana ging verrassend naar de Zweed Sebastian Söderberg. Rory McIlroy leek na een sterk slot van zijn ronde (vijf birdies in 7 holes) de grote kanshebber in een play-off met maar liefst vijf spelers, maar hij en de Fin Kalle Samooja misten hun birdieputt, nadat Söderberg die daarvoor al wel had gemaakt.Leaderboard