Topgolf

Luiten stijgt 48 plaatsen in Frans Open

Joost Luiten steeg met een fraaie derde ronde maar liefst 48 plaatsen in het Frans Open. De Belg Nicolas Colsaerts gaat aan de leiding.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na vier holes in zijn derde ronde in het Frans Open wees niets erop dat Joost Luiten op weg was naar de beste score van de dag. Met een birdie op hole 10, zijn eerste hole van de dag, en een dubbel-bogey op 13 na een bal in het water, was Luiten +1 voor de ronde. Op de par-5 veertiende wist de zesvoudig winnaar op de European Tour geen birdie te maken. Op de lastige en waterrijke 15de en 18de hole lukte dat wel. Het was de aanzet tot geweldig golf op de eerste negen holes van de Albatros baan van Le Golf National. Met vier pars en birdies op hole 1, 3, 6, 8 en 9 raffelde Luiten die negen holes af in 31 slagen voor een ronde 65 (-6) . Met zijn totaal van -3 steeg de beste golfer van Nederland naar de gedeelde 19de plaats.

Sprong

Vrijdag haalde Luiten ternauwernood de cut na een ronde 76, vandaag had hij elf slagen minder nodig. ‘Dat is golf’, aldus Luiten na de derde ronde. ‘De ene dag is heel moeizaam, de andere dag speel je weer heel erg goed. Ik raakte vandaag heel veel fairways en gaf mezelf volop kansen op birdie. Als er dan wat putts vallen kun je laag scoren, ook op een lastige baan als Le Golf National. Gisteren was het met veel wind natuurlijk wel een stuk moeilijker spelen, maar ik was ook minder scherp dan vandaag. Ik heb een aardige sprong gemaakt op het leaderboard, morgen weer aanvallend spelen en dan zien we wel waar ik eindig.’

Colsaerts leider

Nicolas Colsaerts gaat na 54 holes aan de leiding. De Belg staat met -13 drie slagen voor op de Zuid-Afrikaan George Coetzee. Kurt Kitayama en Jamie Donaldson delen op -9 de derde plaats.

Leaderboard