Nieuws

Wie speelt waar? Week 42

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

17 – 20 European Tour, Amundi Open de France, Le Golf National, Parijs. Prijzengeld: €1.600.000 Leaderboard

17 – 20 PGA Tour, The CJ Cup, Nine Bridges, Jeju Island, Zuid-Korea. Prijzengeld: $9.750.000 Leaderboard

17 – 20 LPGA Tour, Buick LPGA Shanghai, Qizhong Garden GC, Shanghai. Prijzengeld: $2.100.000 Leaderboard

17 – 20 Challenge Tour, Hainan Open, Sanya Luhuitou GC, Sanya, China. Prijzengeld: $350.000 Leaderboard

17 – 20 PGA Tour Latinoamérica, Diners Club Peru Open, Los Inkas GC, Lima, Peru. Prijzengeld: $175.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

17 – 20 European Tour, Amundi Open de France, Le Golf National, Parijs. Prijzengeld: €1.600.000

Het 103de Open de France voelt niet zo groot en belangrijk als voorgaande jaren. Dat heeft alles te maken met de gigantische daling in prijzengeld. In 2017 en 2018 werd er nog 7 miljoen dollar verdeeld omdat het toernooi onderdeel was van de lucratieve Rolex Series, deze editie is dat met ‘slechts’ 1,6 miljoen dollar meer dan vier keer zo weinig. Deze krimping voelt de organisatie logischerwijs ook meteen in de sterkte van het deelnemersveld. Eigenlijk alle Europese toppers laten het toernooi links liggen. Wel aanwezig: Chris Wood, Alex Noren, Martin Kaymer, Thomas Pieters, Andy Sullivan en thuisfavorieten Alexander Levy en Romain Wattel.


WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Luiten wel of niet naar Shanghai?

Voor Joost Luiten is het duidelijk wat hem in Parijs te doen staat: hij moet nog altijd in de top-30 van de Race to Dubai staan als zondag de laatste putt is gevallen. Zo plaatst de huidige nummer 29 van de ranglijst zich direct voor het World Golf Championship in Shanghai over twee weken en kan hij Portugal overslaan. 

Aan de condities van de waterrijke par-72 baan zal het in ieder geval niet liggen. De spelers is namelijk beloofd dat Le Golf National deze week naar dezelfde standaard is geprepareerd als vorig jaar in de Ryder Cup.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 12:00-14:00 & 15:30-18:30, za en zo 12:30-17:00 

Leaderboard

17 – 20 PGA Tour, The CJ Cup, Nine Bridges, Jeju Island, Zuid-Korea. Prijzengeld: $9.750.000

Hoewel de PGA Tour alweer vijf weken bezig is, zullen veel spelers het gevoel hebben dat het nieuwe seizoen met The CJ Cup pas echt begint. Op de prachtige baan van Nine Bridges doet een sterk uitgedund veld van slechts 75 golfers mee, plus wat spelers van de Aziatische tours.

Er is op de bijzonder fraaie golfbaan veel geld te verdienen en dat heeft net als de eerste twee edities weer veel wereldtoppers overgehaald om naar Zuid-Korea af te reizen. Nummer 1 van de wereld en tevens de winnaar van vorig jaar Brooks Koepka is er natuurlijk weer bij, net als Justin Thomas, de winnaar van de eerste uitgave in 2017. Daarnaast van de partij: Hideki Matsuyama, Jordan Spieth, Gary Woodland, Tommy Fleetwood, Jason Day en Sergio Garcia.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do t/m zo 04:00-08:00


Leaderboard

17 – 20 Challenge Tour, Hainan Open, Sanya Luhuitou GC, Sanya, China. Prijzengeld: $350.000

Het is de komende weken erop of eronder voor de vier Nederlanders die nog mogen hopen of promotie aan het einde van de rit. Darius van Driel, Lars van Meijel, Daan Huizing en Wil Besseling verblijven nu dan ook twee weken in China voor twee belangrijke toernooien. Te beginnen met het Hainan Open, dat ook onderdeel is van de China Tour. Er wordt om een stuk meer prijzengeld gespeeld dan de mannen de voorbije maanden hebben gedaan, dus dit is een mooi moment om toe te slaan.

Leaderboard

17 – 20 PGA Tour Latinoamérica, Diners Club Peru Open, Los Inkas GC, Lima, Peru. Prijzengeld: $175.000

Ook altijd leuk om in de gaten te houden zijn de verrichtingen van Rowin Caron in Midden- & Zuid-Amerika. Het Peru Open is het zesde toernooi dat hij dit jaar op dit circuit speelt. Dat het wel degelijk mogelijk is om via de PGA Tour Latinoamérica de absolute top te bereiken, liet Lanto Griffin afgelopen weekend nog zien. Hij won in 2015 al in Uruguay, startte een jaar later aan de Web.com Tour (nu Korn Ferry Tour), promoveerde en won zondag in Texas voor het eerst op het hoogste niveau.