Topgolf

Luiten besluit Italiaans Open in subtop

Ook in de laatste ronde van het Italiaans Open won Joost Luiten geen slagen. Na net als een dag eerder de Olgiata Golf Club gelijk aan het baangemiddelde te hebben gelopen, moest de nummer 29 van de Europese ranking genoegen nemen met de gedeelde 25ste plek in het Rolex Series-toernooi.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten begon donderdag met een 66 voor -5 en de derde plek nog zo goed aan het toernooi, maar daarna stokte de motor. Zowel op vrijdag als op zaterdag slaagde de Zuid-Hollander er niet in onder par te gaan en dat lukte hem ook op de slotdag niet. Hij begon nog wel goed met birdie op 2. Daarna leverde hij met bogeys op 3 en 5 weer een paar slagen in, om dit met een nieuwe birdie op een par-3 weer recht te trekken. Zo ging hij uit in 35 slagen, gelijk aan het baangemiddelde.

Na de turn gemaakt te hebben bewoog Luiten aanvankelijk weer de verkeerde kant op in het Italiaanse zonnetje. Hij noteerde op 12 zijn derde bogey op een par-4 van de dag en leek genoegen te moeten nemen met -3. Op de lange 17de, deze week de makkelijkst spelende hole op Olgiata, sloeg Luiten echter een laatste keer toe. Na een afsluitende par tekende hij voor de tweede 71 (level par) van het weekend en een totaalscore van -4.

Dat bleek nadat iedereen binnen was goed voor de 25ste plek, maar Nederlands beste golfer zal ongetwijfeld het gevoel beklijven dat er na die goede start op donderdag meer in had gezeten. Toen wierp de nieuwe putting-grip - hij houdt tegenwoordig de linkerhand onder - zijn vruchten af, maar in het vervolg van het kampioenschap viel er simpelweg te weinig.

Derde titel voor Wiesberger

Het was Bernd Wiesberger die in Rome alweer voor de derde keer dit jaar won. De Oostenrijker, afgelopen dinsdag 34 jaar geworden, hield dankzij een slotronde met zes birdies en geen enkele bogey Matthew Fitzpatrick op één slag. Die Engelsman stond na drie dagen aan de leiding, maar een dubbel-bogey op 9 gooide voor hem roet in het eten. Het was voor Wiesberger tevens zijn tweede zege van het jaar in de lucratieve Rolex Series, nadat hij eerder al de sterkste was in Schotland. Met de winnaarscheque van zo'n 1,2 miljoen dollar stoot hij bovendien Jon Rahm van de troon bovenaan de Race to Dubai.

Leaderboard