Topgolf

Slotronde afgelast, vijfde plek Huizing

Vanwege de regenval besloot de organisatie van de Challenge Tour de vierde ronde van de Irish Challenge af te gelasten. Daan Huizing stond na 54 holes gedeeld vijfde en verdient dus aardig wat euro's in de strijd om promotie. Datzelfde geldt voor Darius van Driel die op de tiende plek eindigt.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De start van de slotronde was al een aantal uren opgeschoven omdat de omstandigheden op en rond de Headfort Golf Club te slecht waren om eerder in de ochtend al de baan in te gaan. Daan Huizing begon iets na het middaguur lokale tijd aan zijn slotronde. Nadat hij reeds een birdie, een par en een bogey had gemaakt werd de hoorn echter weer geblazen. Er werd een klein uur gewacht, waarna de knoop werd doorgehakt: door het hoge water op de baan, en later op de dag nog te weinig daglicht om iedereen zijn ronde af te laten maken, werd de zondag helemaal geschrapt.

Jaarranking

Hoewel Huizing met een score van -8 voor de vijfde plek kan terugkijken op een prima week, zal het besluit van de Tour bij de 28-jarige golfer uit Soest ook ongetwijfeld tot wat frustraties hebben geleid. Hij stond aan het begin van de week op de 21ste plaats van de Road to Mallorca en moet nog de nodige euro's bij elkaar spelen om aan het eind van het jaar automatische promotie naar de European Tour af te dwingen. Binnen de felbegeerde top-15 die daarvoor nodig is stond Darius van Driel voorafgaand aan het toernooi veertiende. Met een gedeelde tiende plek (-6) bewees hij zichzelf een goede dienst. Robbie van West had de cut gemist.

Cuartero Blanco wint play-off

In het noordoosten van Ierland werd wel nog een play-off gehouden om een winnaar aan te kunnen wijzen. Drie keer extra moesten Oscar Lengden en Emilio Cuartero Blanco de 180 meter lange par-3 17de spelen, waarna het de Spanjaard was die als eerst een birdie wist te maken. Hij won daarmee de vijfde uitgave van de Irish Challenge en, nog veel belangrijker voor hem, zijn eerste toernooi op het een na hoogste niveau Europese niveau.

Leaderboard