Topgolf

Luiten levert in met ronde boven par

Waar de meeste spelers aan de top van het leaderboard (flink) onder par gingen, bleef Joost Luiten in de tweede ronde van het Italiaans Open achter. Hij ging rond in 72 slagen voor +1 en begint met -4 alsnog in kansrijke positie aan het weekend.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten begon vandaag, in tegenstelling tot een dag eerder, op de eerste negen van de Olgiata Golf Club. Daar vond hij op zijn derde hole één birdie, tegenover acht pars. Op 9 viel de putt voor -7 net niet, maar desalniettemin stond hij nog altijd ferm tussen de beste 10 spelers. Daar kwam na de turn verandering voor de nummer 29 van de Race to Dubai, toen hij op de par-4 11de de eerste bogey toeliet op de kaart. Een putt met veel break van links naar rechts op 15 liet de Bleiswijker te kort. De putter was simpelweg minder warm dan een dag eerder. 

Nederlands beste golfer besloot zijn tweede rondgang op de parkbaan onder de rook van Rome helaas met een bogey, waarna hij tekende voor een 72 (+1) en -4. Daarmee levert hij op het leaderboard weliswaar de nodige plekken in, maar de achterstand valt nog reuze mee. Met een paar vroege birdies op moving day kan hij zichzelf morgen zomaar weer in de top-10 terugvinden.

Fitzpatrick de dubbele cijfers in

Ook leider na 18 holes Tapio Pulkkanen bleef een klein beetje hangen en dus ziet de stand er bij het ingaan van het weekend heel anders uit. Matthew Fitzpatrick sloeg zeven birdies en maar één bogey voor een ronde van 65 en een totaal van -10. Joachim B. Hansen uit Denemarken zit hem met -9 op de hielen en daarna is er een gat van twee slagen naar vijf spelers die de derde plek delen. Onder hen: Justin Rose, Andrew 'Beef' Johnston en Graeme McDowell. Een paar grote kampioenen misten de cut. Zo zijn tweevoudig winnaar Ian Poulter, Open-kampioen Shane Lowry, Paul Casey en thuisfavoriet Francesco Molinari morgen en zondag niet meer van de partij.

Leaderboard