Equipment

Zacht voor een zachte prijs: Titleist TruFeel

Voor de golfer die alleen het beste wil, blijft de ProV1 de beste optie, maar voor golfers die een voorkeur hebben voor een goedkopere golfbal heeft Titleist het instapmodel vernieuwd: Titleist TruFeel.
Beeld: Titleist

Beeld: Titleist

Titleist heeft de zachtste en goedkoopste bal in hun aanbod. De nieuwe Titleist TruFeel golfbal is de vervanger van de DT TruSoft, de oude 'budgetbal' van het grootste golfballenmerk. 

De nieuwe stamp op de TruFeel helpt bij het oplijnen.

Van soft naar feel

Het woordje 'soft' is vervangen door 'feel'. Waarom? Dat zachte gevoel van een golfbal - te danken aan een lage compressie - is misschien fijn, maar komt volgens experts met een prijs: je levert afstand in. Sommige golfbalexperts gaan zo ver door te zeggen, soft = slow. Omdat afstand voor de consument nog steeds heel belangrijk is heeft Titleist de naam dus gewijzigd. 

Aan de bal zelf is niet heel veel veranderd, want de TruFeel is nog steeds een 2-piece bal (een golfbal die bestaat uit twee lagen) met een heel zacht gevoel bij impact. 

Kort samengevat heeft de nieuwe TruFeel drie nieuwe technologieën:

TruTouch Core: de kern heeft een lage compressie voor minder spin en meer afstand
TruFlex Cover: de buitenlaag van Ionomeer geeft de bal het zachte gevoel
TruFit Aerodynamics: een nieuw dimple patroon zorgt voor betere aerodynamica en meer afstand 

De TruFeel (€29,90 per dozijn) is geen 'premium' tourbal. Voor golfers die niet kiezen voor de ProV1, ProV1x of AVX (€59 per dozijn), of geen extra geld willen uitgeven aan een van de drie premium opties van Titleist, is TruFeel een goed alternatief. 

Alle ballen van Titleist in 2019 op een rijd
Beeld: Titleist

Vergeleken met de Velocity - de andere budgetbal die puur gericht is op meer afstand met elke club in de tas - voelt de TruFeel wat zachter aan en heb je wat meer controle (lees: meer spin) met de slagen naar de green. Titleist claimt met deze bal concurrenten die ook een zachte 2-piece bal produceren te verslaan als het gaat om afstand.

De Titleist TruFeel is ook in mat rood verkrijgbaar.

Naast een standaard witte en fel gele versie komt in januari 2020 een mat rode versie uit. Een andere opvallende wijziging is de nieuwe stempel op de zijkant van de bal. Deze stamp - die erg populair was op de website van Titleist waar golfers hun eigen bal kunnen ontwerpen - moet helpen bij het oplijnen.  

Prijs 
€ 29,90 per dozijn

Meer weten?
titleist.com

Gerelateerd
Lees meer over
Equipment