Topgolf

Werk aan de winkel voor Kouwenaar

Koen Kouwenaar moet op vrijdag flink aan de bak om het weekend te halen in het Open de España, zijn tweede toernooi op de European Tour van het jaar. De beste amateur van Nederland leverde in zijn eerste ronde simpelweg te veel slagen in. Na een 73 staat hij met +2 nipt in de top-100.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Bij afwezigheid van Joost Luiten houdt Koen Kouwenaar de Nederlandse eer hoog op Club de Campo Villa de Madrid. De 21-jarige Brabander verdiende startrecht voor dit toernooi met zijn overwinning in het Spaans Amateur eerder dit jaar. Het waren in het begin van zijn eerste ronde echter twee dubbel-bogeys die Kouwenaar opbraken. Hij vond namelijk wel drie birdies in zijn eerste vijf holes, maar stond na zeven holes toch op +1. 

Na de turn gemaakt te hebben kon Kouwenaar zijn score niet meer omlaag krijgen. Op de moeilijke tweede - de Nederlander was op de tweede negen begonnen in de Spaanse hoofdstad - maakte de top-amateur zijn eerste bogey van de dag, om dat twee holes later op de par-5 nog eens te doen. De winnaar van de Gerard de Wit Medal in het KLM Open een aantal weken geleden besloot zijn openingsronde na vier pars met een birdie op 9 en tekende even later voor een 74 (+2). Aan het eind van de dag stond hij daarmee gedeeld 99ste.

Johannessen leidt na 63

Tot genoegen van het Spaanse publiek waren het in de ochtend hun landgenoten die zich al gauw lieten zien bovenaan het leaderboard. Met name de flight met titelverdediger Jon Rahm (-5), Ryder Cup-speler Rafa Cabrera Bello (-5) en Adri Arnaus (-6) schoot uit de startblokken. Het was echter een leeftijdsgenoot van die Challenge Tour-promovendus die na dag 1 de leiding in handen heeft. Kristian Krogh Johannessen zijn score van -8 werd in de middag door niemand meer achterhaald. Ook Miguel Ángel Jiménez (-3) en Sergio Garcia (-2) kenden een prima start.

Leaderboard