Topgolf

Luiten stijgt na 68 (-4) in Dubai

Joost Luiten is in het DP World Tour Championship, de seizoensfinale van de European Tour, gestegen naar de gedeelde twintigste plaats. Jon Rahm en Mike Lorenzo-Vera gaan aan de leiding.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Dankzij een prima ronde in 68 (-4) slagen op de Earth Course van Jumeirah klom Joost Luiten naar de gedeelde twintigste plaats in het klassement van het DP World Tour Championship. De 33-jarige geboren Bleiswijker leek op weg naar een nog betere score want na vijftien gespeelde holes was hij -5 voor de ronde dankzij vijf birdies. Op hole 16 moest Luiten de eerste en enige bogey van de ronde noteren. Na een prima par op 17 wist de zesvoudig winnaar op de European Tour geen birdie te maken op de par-5 slothole. Door de ronde 68 staat Luiten na 54 holes op een totaal van -3.  

-3 op par-5 holes

Luiten liet het een beetje liggen op de lange holes van de door Greg Norman ontworpen Earth Course. Hij wist geen enkele birdie te maken op de vier par-5 holes. De Nederlander is op de par-5 holes sowieso niet erg op dreef deze week, na 54 holes is hij slechts -3 op holes waar veel andere spelers duidelijk beter scoren. Opvallend in de ronde van vandaag: de vijf birdies vielen allemaal op par-4 holes. In de Projected Ranking van de Race to Dubai staat Luiten 25ste. Het startbewijs voor The Open volgend jaar kan hem in principe niet meer ontgaan, daarvoor volstaat na morgenmiddag een plek in de top-30 van de jaarranglijst. 

Lorenzo-Vera en Rahm leiden

Mike Lorenzo-Vera en Jon Rahm beginnen de laatste ronde van het met acht miljoen dollar gedoteerde slottoernooi gedeeld aan de leiding. De 34-jarige Fransman maakte net als vrijdag een kostbare bogey 6 op de laatste hole voor een ronde 69 en een totaal van -15. Rahm eindigde met een birdie voor een ronde 66 (-6). De Spanjaard, die als de nummer-3 in de Race to Dubai aan het toernooi begon, staat in de Projected Ranking nu eerste. Met een zege in het toernooi, goed voor drie miljoen dollar, en de winst van de jaarranking, goed voor een bonus van twee miljoen dollar, zou Rahm zondag dus zomaar even vijf miljoen kunnen bijschrijven.

Stunt Lorenzo-Vera?

Lorenzo-Vera begon vijf keerder eerder een laatste ronde op de European Tour als (gedeeld) koploper maar hij wacht nog steeds op zijn eerste zege op het hoogste niveau. Het zou een stunt zijn als de Fransman morgen zijn eerste titel en de recordprijs van drie miljoen dollar zou veroveren. Behalve met Rahm moet de Fransman dan ook afrekenen met Rory McIlroy die derde is op twee slagen van de leiders. Tommy Fleetwood is vierde op -11 en Thomas Pieters alleen vijfde met -10. Bernd Wiesberger die donderdag als leider in de Race to Dubai afsloeg heeft het nog niet deze week. De Oostenrijker staat met -2 24ste in het toernooi en achter Rahm tweede in de Projected Ranking van de Race to Dubai. 

Hoogtepunten van de derde ronde 

Loading the player...


Leaderboard

Lees meer in onze preview!