Topgolf

Sterke tweede negen helpt Luiten

Joost Luiten heeft in het DP World Tour Championship wat teruggedaan na de moeizame openingsronde. Op vrijdag leek hij opnieuw in te gaan leveren, maar goed spel op de tweede negen hielp Nederlands beste golfer dan toch naar een 71 (-1) voor +2 in de seizoensfinale.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Na de slechte start van een dag eerder moest Joost Luiten  al in de derde groep de baan in op de Earth Course van Jumeirah. Hij hoopte geflankeerd door Ian Poulter ongetwijfeld snel iets terug te kunnen doen, maar niets was minder waar. Op de ruim 530 meter lange par-5 tweede, de hole waar hij gisteren juist birdie wist te maken, moest hij nu direct de eerste bogey toelaten. Een hole later ging het opnieuw mis, waardoor hij met +4 nog verder terugviel in het 50 spelers tellende deelnemersveld. Dat was na zijn eerste birdie en nog een bogey ook de score waarmee hij zijn eerste negen afsloot.

Luiten kan positiever terugkijken op zijn verrichtingen na de turn. De tweede negen van de par-72 baan speelt, zoals de Zuid-Hollander weet omdat hij alweer voor de tiende keer op rij van de partij is, over het algemeen gemakkelijker en hier maakte hij dan ook weer wat terrein goed. De Europese nummer 26 verdeelde hier zijn birdies. Eerst op 10, waar hij gisteren bogey maakte, toen op 15 waar hij gisteren de dubbel-bogey niet van de kaart kon houden, en als afsluiter ook nog op de laatste hole. Zo eindigde Luiten de dag dan toch onder par voor +1. Met het goedmaken van die ene slag wint hij op het leaderboard 9 plekken. Samen met onder meer Francesco Molinari staat hij nu 32ste.

Marge Lorenzo-Vera groeit

Mike Lorenzo-Vera kwam niet in de buurt van zijn fenomenale score van een dag eerder, maar maakte opnieuw veel indruk. In de laatste flight met Rory McIlroy en het grote publiek dat de Noord-Ier met zich meebrengt hield de Fransman zijn hoofd koel op weg naar een 69 (-3) voor -12. Een domper was wel de drie-putt voor par op 18. Lorenzo-Vera heeft halverwege nog wel altijd een mooie voorsprong van drie slagen op Jon Rahm en Tommy Fleetwood. Die Engelsman is Bernd Wiesberger (-3) nu ook virtueel voorbij aan kop van de Race to Dubai, wat zondag een bonus van 2 miljoen dollar op zou leveren. Rory McIlroy is met -6 ook nog erg kansrijk als het gaat om de 3 miljoen die gereserveerd is voor de golfer met de laagste eindscore in het Rolex Series-toernooi

Leaderboard
Lees meer in onze preview!

Loading the player...