Topgolf

Luiten verlaat Turkije met plek in top-25

Met een slotronde in 69 slagen eindigt Joost Luiten in de top-25 van het Turkish Airlines Open. Met nog twee toernooien te gaan mikt de Luiten nog altijd op een plek in de top-20 van de Race to Dubai-rankings.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het leek vandaag veel op de twee voorgaande dagen: Luiten kwam nooit echt lekker in de ronde op de 'makkelijke' Montgomerie Maxx Royal. Hij maakte op de eerste negen wel drie birdies, maar ook twee bogeys, waardoor er nauwelijks een stijging van zijn positie was waar te nemen.

Op de tweede negen hield hij de 'vlekjes' van de kaart en dankzij twee birdies eindigde hij het Turkish Airlines Open met een ronde 69 (-3). Dat was niet genoeg om de top-20 in te duiken, maar wel voldoende om een plek in de top-25 te bezetten.

'Het was niet heel slecht deze week, maar ook niet goed', vatte Luiten het toernooi kort samen. 'Vandaag had ik een goede start, maar liep ik ook weer tegen twee onnodige bogeys aan. Ik heb deze week op deze baan ook te weinig kansen gecreëerd, omdat het van tee tot green net niet op niveau was.'

Luiten zakt ondanks zijn 25ste plaats vermoedelijk na het toernooi een plaats in de Race to Dubai Rankings (van 28 naar 29). Hij sprak eerder deze week de ambitie uit om het seizoen in de top-20 van die ranglijst te eindigen. Met hoog gedoteerd toernooi in Zuid-Afrika en het slottoernooi in Dubai nog voor de boeg, kan die doelstelling nog altijd worden gehaald.

Tyrrell Hatton

Het toernooi met een hoofdprijs van twee miljoen dollar werd gewonnen door Tyrrell Hatton. Daar ging een zenuwslepende play-off met zes spelers aan vooraf. Op de eerste play-off hole vielen Erik van Rooijen, Benjamin Hébert en Victor Perez af. Daarna viel het doek pas op de derde play-off hole voor Kurt Kitayama, waarna Matthias Schwab en Hatton overbleven. De duisternis was toen al ingetreden. Dankzij het kunstlicht op de baan kon er worden doorgespeeld.

Hatton leek zich na een par op die hole te verzoenen met nog een hole, maar de Oostenrijker miste een relatief korte putt voor eenzelfde score, waarna Hatton de cheque van 2 miljoen dollar in het Rolex-toernooi in ontvangst mocht nemen.

Einduitslag