Topgolf

Luiten kan niet stijgen op moving day

Het vizier stond tijdens de derde ronde van het Turkish Airlines Open niet echt op scherp bij Joost Luiten. De Nederlander miste de nodige fairways en greens, maar kwam dankzij een late birdie dan toch onder par uit voor een 71 (-1) en -9. Hij staat nu gedeeld 25ste in het toernooi dat onderdeel is van de Rolex Series.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten begon met een achterstand van vier slagen op leider Mathias Schwab aan zijn derde rondgang. Nog alles om voor te spelen dus voor de Bleiswijker, die met drie pars begon op de Montgomerie Maxx Royal.  Op 4 was dan ook de eerste birdie van de dag een feit, nadat de stijle downhill-putt voor eagle even daarvoor voorbij de hole was gerold. De zesde hole speelde hij kort daarna een stuk slordiger. De putt van ruim drie meter voor par viel niet: terug naar -8. Na een tweetal gemiste kansen ging de zesvoudig winnaar op de Europese Tour met die beginscore door de turn.

Luiten, met Thomas Pieters opnieuw geflankeerd door een zuiderbuur in het Turkse zonnetje, tekende op de volgende par-5 voor zijn tweede birdie. Die tap-in kwam op een gunstig moment, de Zuid-Hollander had op dat moment de aansluiting ietwat verloren. Wederom zat er echter maar één hole tussen voordat hij opnieuw bogey moest toelaten, nadat hij op 13 een boom had geraakt en problemen had met zijn ligging. Een enigszins teleurstellende par volgde op de haalbare 15de, waar die op 17 dan wel weer knap was. Luiten maakte op de deze week het gemakkelijkst spelende slothole zijn derde birdie om dan toch nog onder par te gaan en moving day op -9 te besluiten. Daarmee staat hij na 54 holes gedeeld 25ste.

Schwab vergroot voorsprong

Nog nooit won de leider na dag 1 ook daadwerkelijk het Turkish Airlines Open, maar Matthias Schwab is hard om de eerste speler te worden die dit wel lukt. De Oostenrijker herstelde in het slot van zijn ronde een kort daarvoor gemaakte dubbel-bogey en gaat met -18 naar de slotdag. Hij verdedigt zondag een voorsprong van drie slagen op een vijftal achtervolgers, waaronder Patrick Reed en Tyrrell Hatton. Ook de mannen in het groepje op -13 hebben zich nog allerminst gewonnen gegeven als het gaat om de hoofdprijs van maar liefst 2 miljoen dollar.

Leaderboard