Topgolf

Kan Van Meijel droomseizoen bekronen?

Donderdag begint op Mallorca de Challenge Tour Grand Final met Darius van Driel, Wil Besseling, Daan Huizing en Lars van Meijel. Kan Van Meijel die het jaar begon op de Alps Tour een droomseizoen bekronen met een kaart voor de European Tour?

Er zijn dit jaar 23 toernooien gespeeld op de Challenge Tour. De beste 45 spelers op de Road to Mallorca, de jaarranglijst, mogen donderdag starten in de grote seizoenfinale op Club de Golf Alcanada. Wie na dat slottoernooi in de top-15 staat krijgt een felbegeerde kaart voor de European Tour. Lars van Meijel staat met een zestiende plaats net buiten de top-15. De 25-jarige Brabander heeft 72.465 punten vergaard voor de Road to Mallorca, Oliver Farr, de nummer-15, staat op 77.027 punten. Op welke plek Van Meijel zondag in de Grand Final op Alcanada minimaal moet eindigen om promotie veilig te stellen is niet te zeggen want dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van de resultaten van de andere spelers.

Drempel

Dat Van Meijel een geweldig seizoen kent staat vast. Hij begon op de Alps Tour, kreeg via The Dutch Futures een aantal invitaties voor de Challenge Tour, speelde ijzersterk en won eind september het Hopps Open de France. Nu staat de aan GolfTON verbonden golfer op de drempel van de European Tour. Hoe Van Meijel zijn kansen in de Grand Final inschat en wat spelen op het hoogste Europese niveau voor hem zou betekenen vertelt hij in het onderstaande interview. 

In het meest optimistische scenario heeft Nederland er na dit weekend vier spelers op de European Tour bij want ook Darius van Driel (14de Road to Mallorca), Wil Besseling (18de) en Daan Huizing (21ste) beginnen het slottoernooi in zeer kansrijke positie. Golf.nl is vanaf donderdag aanwezig op Club de Golf Alcanada om verslag te doen van de Grand Final. Leuk is ook om het toernooi te volgen via de live scoring op de site van de Challenge Tour en vooral de Projected Ranking van de Road to Mallorca die na iedere birdie en bogey verspringt. Wie van de vier Nederlanders de Tourkaart verovert valt niet te voorspellen, dat het ongemeen spannend gaat worden op Mallorca is heel zeker.

Road to Mallorca

Starttijden